AKDENİZ VE TOROSLAR PLANLARI BEKLİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ VE TOROSLAR PLANLARI BEKLİYOR!


 

Mezitli ve Yenişehir’in 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarında önemli mesafeler kat edilirken Büyükşehir’de bekleyen Akdeniz ve Toroslar’da yaşanan gecikmeye başkanlardan “Hızlanalım” çağrısı geldi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Şubat Ayı Olağan Toplantı Dönemi Birinci Birleşimi’ni gerçekleştirdi. Mecliste birimlerden gelen konuların ardından komisyonlara havale edilen teklifler ele alındı.

 

“ÖNCE 5 BİNLİK PLANLAR REVİZE EDİLSİN”

Büyükşehir’de onay bekleyen 1/1000 ölçekli uygulama imar planları görüşmelerinde belediye başkanları çalışmaların hızlanmasını istedi.

Mecliste, AKP’li İsmail Yerlikaya plan tadilatı talepleri ile ilgili tepki gösterdi. “Önce binlik planlar geçiyor sonra üst plan olan 5 binliklerde düzeltmeler isteniyor. Bu yanlış bir uygulama. Geçmişte, ‘5 binlik planlarda revize etmeniz gereken yerler var ise ben Büyükşehir olarak destek vereceğim’ diyerek bunu taahhüdünü verdiğiniz halde bu yoldan yavaş yavaş sapmalar oluyor. Biraz önce daha örneğin Yenişehir’in binlik planları içine k süre istendi. Çünkü önce 5 binliği geçirmemiz gerekecek. Ama vatandaş bekliyor. Bundan sonra yapılacak planlarda önce 5 binliklerini revize edip, düzeltmeleri yaparak daha sonra binlik planları yapalım” dedi. 

 

TOROSLAR 5 BİNLİK PLANI BEKLİYOR

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da, planlarla ilgili belli etapları tamamladıklarını söyleyerek, “İsmail beye katılıyorum. Son meclisimizde 6 ve 7’inci etaplarımızı getirdik. 5’inci etaba dair revizyon taleplerimiz var. Çekinler nedeniyle 5’inci etabı meclisten geçirmedik ama inşallah 5 binlik ile ilgili bir an önce tadilatlar yapılır ise 5’inci etabı da geçireceğiz” dedi. 

 

MEZİTLİ’DE PLANLAR YÜZDE 90 TAMAM

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da, yüzde 90 hatta üzerinde Mezitli’nin revizyon planlarının tamamlandığını söyleyerek, 18 uygulamalarına geçildiğini aktardı. 18 uygulamasının da belli bir zaman aldığını aktaran Tarhan, “Ama bu geldiğimiz aşama sayesinde Mezitli’de şuanda ciddi bir hareket var inşaat sektöründe. Örneğin son zamanlarda Tece –Davultepe bölgesi de çok ilgi çeken bir bölge. Planlarının onaylanması ile yatırımcılar açısından inşaat sektörü için ciddi bir hareketlenme olmasını bekliyorum” dedi.

 

AKDENİZ’İN GÖZÜ BÜYÜKŞEHİR’DE

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da, 5 binlik Nazım İmar Planları konusunda Büyükşehir bürokratları ve yönetimin yoğun çaba gösterdiğini gördüklerini söyleyerek, teşekkür etti.”Bizim bürokratlarımız ile büyükşehirin bürokratları yoğun bir çalışma içerisinde. GMK altının revizyon planlarını çıkarttılar. Bu konu büyükşehirden hızlı bir şekilde geçerse ki, bu ay ki komisyona gelmemiş veya şuan gündeme alınmamış ama tüm meclis üyelerimiz, bürokratlar anlaştı diye hatırlıyorum. Bu konuda hızlı hareket edersek size teşekkür ederiz” dedi.

 

ÖZYİĞİT: “UYUM İLE PLANLARIN ALTYAPISI SAĞLAM”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ise imar planlarının kentlerin her şeyi olduğunu vurgulayarak, “Bir kentin tüm ekonomik, sosyal ve altyapısını belirleyen bu planlardır. Dolayısıyla 1/5 binlik planların önce getirilmesi konuşuluyor.

Kasım-Aralık ayında böyle bir teklifimiz olmuştu. Önce getirelim ki yasal bir durumla karşı karşıya kalmayalım diye. Yalnız biliyorsunuz ayrıca da bu planların birlikte çizilmesi husus da var. dolayısıyla uyumlu olması esası önemli.

Önce getirilmesi gerekiyor ise getirilsin elbette ama bizim için zaman çok önemli. Yenişehir’in 1/1000 bin ölçekli planlar Aralık ayında belediye meclisine geldi o esnada büyükşehir bürokratları ile, 1/5 binlik planlarla uyumunu tartışalım ve hazır halde gelsin ve geçirelim dedik. O günden bu güne Yenişehir bürokratları ile Büyükşehir bürokratları birlikte çalıştılar ve bugün 3 ayrı komisyonda 2 ay bekledi. Şimdi Büyükşehir komisyonunda bekliyor.  Evet işler çok önemli ama planların altyapısının iyi hazırlandığını düşünüyorum. Dolayısıyla zaman hem istihdam açısından bu alanlarda mesela Yenişehir’de çok sayıda ruhsat bekleyen, yapı, girişim var. Özellikle işsizliğin bu seviyeye geldiği günümüzde burada arkadaşlarımızın gerekli hassasiyeti göstererek, bir miktar daha özveride bulunup fazla mesai yaparak planların bir an önce sonuçlanmasına katkı sunacaklarına eminim” şeklinde konuştu.

 

SEÇER: “EŞ GÜDÜMLÜ ÇALIŞILMALI”

Başkan Seçer ise revizyon ve tadilat taleplerinden dert yanarak, “İşin süratli olabilmesi için büyükşehir bürokratları, imar birimi el alt ilçe belediye imar birimi eş güdümlü çalışsın dedik. Farklı bir çalışma olduğu takdirde hem zaman yitiririz çünkü hem zaman alıyor hem de bağımsız yapılıyor çalışmalar. Yönetime geldiğimizden beri ki yıl geçti. Planlar önümüze geldiğinde uyum olmuyor. 1/5 binlik ile binlik planlar arasında sıkıntı oluyor. İlke ve prensipler rafa kaldırılıyor, ilçe belediyelerin kendi doğruları nezninde bazı düzenlemeler yapılıyor. Gördüğüm aksaklıklar var. Bazı ilçeler ise süratli geçebiliyor çünkü uyumlu gidilmiş. Sağlık bir çevre, kentin yatırımları, ekonomi, toplum refahı, sağlıklı bir kentleşme için planlar önemli.

İşi aceleye getirip, hayati önem taşıyan bir yanlış yüzyıllarca düzeltilemeyebiliyor. Önümüzde bir çok mahalle var, altyapı yok, üst yapı karman çorman. Bunlar büyük bir sorun. Bir şehri ancak topyekun yok edecek, yeniden imar edeceksiniz ki pratikte bu da mümkün değil. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak çok hassasiyet gösteriyoruz.

Hem Büyükşehir personeline, bürokratlarına he de bu konuda bizimle samimi olarak iş  birliği yapan tüm ilçe bürokratlarına teşekkür ediyorum. Bu çalışmaların daha dikkatli, hassa, daha hassas ve özellikle alt planların alt plana uyumlu bir şekilde ve üst plana uyumlu şekilde hazırlanmış alt planlar ile sürdürülmesini sizlerden rica ediyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA