SEÇER SALDIRILARLA İLGİLİ VALİLİĞİ HEDEF GÖSTERDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SEÇER SALDIRILARLA İLGİLİ VALİLİĞİ HEDEF GÖSTERDİ


 

Mersin Valiliği’nin; Büyükşehir Belediyesi’ne yanıcı madde atan saldırganın işten atılan bir çalışan olduğu beyanatına Başkan Seçer’den tepki geldi. Valiliği, hedef saptırmakla suçlayan Seçer, “İdare beni, belediyeyi koruyacak saldırganı değil” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Şubat ayı olağan meclis toplantısının ilk birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Toplantıda öne çıkan konular işten çıkarmalar ve belediyeye yönelik saldırılar oldu.

e Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediyeye yönelik yanıcı madde saldırısı “Terör suçudur bunun adı da teröristtir” tepkisi verdi. Konuyla ilgili açıklamaları nedeniyle Vali Ali İhsan Su’ya da tepki gösteren Seçer, MESKİ’ye yapılan saldırılar ile ilgili “Valiliğin açıklamasından mı acaba bazıları cesaret almıştır?” sorusunu gündeme getirdi. Bu işin üzerine gidilmesi gerektiğini aktaran Seçer,  “Terfi istasyonlarına saldıranlar henüz yakalanmamıştır. Bu konunun takipçisiyim” dedi.

 

“İDARE BENİ, BELEDİYEYİ KORUYACAK SALDIRGANI DEĞİL”

AKP’li Meclis üyesi İsmail Yerlikaya’nın Valilik ile ilgili açıklamalarına anlam veremeyerek açıklama üzerine ise Başkan Seçer, “Bu kadar ucuz değil. Daha olayın üzerinden bir saat geçmiş. Yakalanmış ise söylenir ama ilk yapılan sorgulamada eylemi gerçekleştirme nedeni ile ilgili terör eylemi olmadığı söylenebilir. Ama bu kimdir, nedir, telefonla kimlerle görüşülmüştür? Bu kadar basit değil. Bunun arkasındaki suç odakları çıkartılmalıdır. Birileri tarafından yönetilmektedir. Daha Pazar günü Karaduvar’a diktiğimiz fidanlar parçalanmış. Siz insanları bana düşman ediyorsunuz. Bunu kınamanız gerekiyor. hepimiz teröre karşıyız. Siz dağda terörist ne arıyorsunuz işte Mersin’in içinde var. Benim bu kente karşı sorumluluklarım var. Terfi birimimize saldıranlar hala yakalanamadı bunu gören kötü niyetliler cesaret buluyor. Sizler meclis olarak yanımızda durmazsanız, Silifke Belediyesi de eleman çıkarttı biz kaç kere dile getirdik? ama resmi bir kurum tarafından bunun tescillenip, kurumuma ve bana düşman üretilmesi benim açımdan kabul edilebilir değil. O eylemin yapıldığı gün bu şahıs Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin çalışanıdır, işten çıkarılmamıştır, hakkında tutanak tutulmuştur sadece. Bunu teyit etmeden, kuruma mı sordular da açıkladı resmi makamlar? Bu kadar da ucuz değil. İdare beni, belediyeyi koruyacak saldırganı değil. Olur o zaman işten her çıkan veya hoşuna gitmeyen idari karar ile karşı karşıya kalan bir insan gelsin belediyeye bomba atsın. Var mı böyle bir durum, bunu kim kabul edebilir. Bu işi magazinselleştirmek doğru bir şey değil. Bu açıklamayı gerektiren neydi?

İşten çıkan biri yaptığı denildiği takdirde ‘vay demek ki bu insanlar bu dönemde haksız yere işten çıkartılıyor’ oluyor. Oysa yasal olarak mümkün değil. Sen hedef saptırıyorsun. Böyle bir şey olamaz” dedi.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA