TARİHİ OKUL İÇİN TARTIŞMALI KARAR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARİHİ OKUL İÇİN TARTIŞMALI KARAR!


 

HDP’li Ali Tanrıverdi’nin, “Çankaya İlkokulu’nun ön tarafında bir dönümlük bir arsa var, bu arsaya yarın birileri göz dikecek” itirazına rağmen okulun arazisi 2,6 emsal yoğunluk ve 0,50 taks ticaret ve konut alanı oldu!

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Meclisi’nin Şubat ayı toplantısında, Akdeniz Meclisi’nin talebi üzerine Tarihi Çankaya İlkokul arazisi 5 bin ölçekli Nazım İmar Plana uygun olarak binlik planda da alana 2,6 emsal yoğunluk ve 0,50 taks ile ticaret ve konut alanı olarak işaretlendi.

Cumhur İttifakı’nın oy çokluğu ile geçen teklifin usule uygun olmadığına yönelik HDP’li Meclis üyesi Ali Tanrıverdi’den itiraz geldi.

Tanrıverdi, tarihi binanın olduğu alanın sit alanı olduğunu ve 5 binlik planda yanlış yapıldığını söyleyerek Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın konut ve ticaret alanı ile ilgili yanlış yapıldığına dair açıklamalarını anımsattı.

Tanrıverdi, “Sayın başkana güveniyorum fakat yanıltıldı bu konuda, eksik bilgi verildi sayın başkana. Öyle tahmin ediyorum. Şimdi bu işin ısrarcısı oldu. Sayın başkanımız yanlışı savunur bir noktaya geldi. Sayın başkanım gelin burayı viraneye çevirmeyelim. Bir şey yapılamaz deniliyor ama ön tarafında bir dönümlük bir arsa var. Bu arsaya yarın birileri göz dikecek. Burayı sosyal alana çevirebilirsiniz” dedi.

 

“BİZ KÖTÜ NİYETLERİN ÖNÜNÜ KAPATTIK”

Ancak Başkan Gültak, alanla ilgili 5 binlik planda konut ve ticaret alanı olarak işaretlenmesinin kendi döneminde yapılmadığını vurgulayarak, “Benim görevimde 5 binlik plana uygun bir binlik plan yapmak. Bu plan notlarını koyan ben değilim, tam tersine biz mecliste planı bağlayıcı notlar koyduk. Dedik ki; olaki bizden sonra hayata geçecek olursa birileri kötü niyetli kullanmasın diye, eğitim alanı, sosyal alan, müze, kreş dedik ve planlara da bunu işledik. Bize nasip olmasa da bizden sonra geleceklerde burayı eğitim, müze,, kreş alanı olarak kullansın diye işin ucunu da bağladık. Biz kötü niyetlerin önünü kapattık.

Orası 20 küsür yıldır çürüyor. Sayın başkanın da çalışmaları vardı. ilk kez sayın Vahap Seçer ile Mustafa Gültak gündeme getirdi. İçine bir kaçak yapı yapılmış hiç kimse konuşmamış. Gültak ne yaptı, kaçak yapının takipçisi oldu ve yıkım kararı çıkartıldı.

Kendimi bağlayan sözler verdim. Bir belediye başkanı siyasi hayatını ortaya koyacak bir açıklama yapar mı? ama biz diyoruz. Gelin burayı kreş yapalım diyoruz. Bizim görevimiz size 5 binlik plana uygun binlik plan yapmak. Bir yere bir şey yapmak için önce belediyeden imar isteniyor. Çankaya İlkokulu için imar veremiyorum çünkü planlarda uyumsuzluk var. Önce bunu çözmeliyim. Anıtlar Kurulu’ndan onay almadan buraya çivi çakabilir miyim? Çakmamam. Tüm izin onayları zaten Anıtlar Kurulu’ndan alacağız.

İleri İlkokulu’nun duvarı yıkılıyordu, tadilat istendi. Başladık ama Adana’dan ‘Yapamazsın’ diye yazı geldi. İzin aldık Anıtlar Kurulu’ndan ve çalışmayı tamamladık.

Okulun içinde bir dönüm yer var deniliyor. Biz İleri İlkokulu’nun duvarını izinle yaptık. Çankaya Okulu’nun içine ne bana benden sonra geleceklere bir şey yapmaya izin verir mi? Getir dik gökdeleni, böyle bir şey olamaz, mümkün değil.

 

“CAHİLMİŞİM”

Gelin bu işi tatlıya bağlayalım. ‘Burada bina dikilecek’, ‘Gültak kendine göre ticari konut gibi şeyler yaptı’ söylemlerini komik buluyorum.

Hepimiz kuluz, hepimiz yanlış yapabiliriz. Cahilliğimize denk gelip yanlış bir beyanat verebiliriz. Önemli olan yanlıştan vazgeçip, yanlış olduğunu söylemektir.

Evet ilk beyanatımda buranın ticari alan olmasını yanlış buldum ama o gün cahilmişim. Önemli olan bunu söyleyebilmektir” dedi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA