2 ÜNİVERSİTE MEZUNU KADIN, ORGANİK SOLUCAN GÜBRESİ ÜRETİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

2 ÜNİVERSİTE MEZUNU KADIN, ORGANİK SOLUCAN GÜBRESİ ÜRETİYOR


 

Mersin’in Tarsus ilçesinde 2 üniversite mezunu kadın, organik solucan gübresi yetiştiriyor. İnsanlığa faydalı olmak istediğini belirten girişimci kadın, kimyasallarla savaşmanın gerektiğini söyledi.

Anadolu Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü ve Atatürk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümünden mezunu Cevriye Kılınç (44), ilçeye bağlı Özbek Mahallesi'nde Kaliforniya kırmızı solucan gübre üretim tesisi kurdu.

Yılda 10 ton solucan gübresi üretmeye başlayan Kılınç, tek başına mücadele verdiğini belirterek, “Bir arkadaşımızın vesilesiyle solucan gübresiyle tanıştım. Kayseri’ye gidip gördüm, aklımda bazı sorular vardı, yapabilir miyim. Baktım ki; hiçbir zararı yok. Bu işin insanlığa faydalı olduğu için, topraktan geldiğimizden topraktan da yediğimiz şeyler bize gıda olduğu için dedim ki, ‘toprağımızı yenilememiz lazım’ dedim. Biliyorsunuz ki kimyasal çok fazla topraklarımızı meşgul etmiş durumda. İnsanlığa faydalı olmak için gelecek nesillerin ve kendimizin daha sağlıklı, daha zinde olmamız için solucan gübresi işine girdim. Bizim kimyasallarla savaşmamız lazım. Biz kendimiz organik, doğal olmasak hayatımızda dahi zevk alamayız. Solucana biz yüzde 70 inek veya küçükbaş hayvan gübresi veriyoruz, tabi asidi alınıyor. Yüzde 30 evsel atık konuluyor. Ben istiyorum ki çiftçimiz kendi gübresini yetiştirsin, her türlü yardıma hazırım” dedi.

4 yıldır bu işi yaptığını belirten Cevriye Kılınç, bu yıl ilk defa satış yaptığını ve kilosunu 5 TL’den sattığını belirtti. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA