HEMŞİRELER YORULDU, SIRA DİĞERLERİNDE! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HEMŞİRELER YORULDU, SIRA DİĞERLERİNDE!


 

Neredeyse 1 yıldır Covid-19 testi yapan hemşirelerin yerine farklı dallardan sağlıkçıların usulsüz bir şekilde atanmasına tepki gsteren sağlık emekçileri, “Adam rektör atıyor, prosedüre uygun atıyor ama meşru değil. Bu yapılan uygulama aynı buna benziyor” dedi.

AYŞENUR ÖNAL

 

Mersin Şehir Hastanesi’nde hemşire eksikliği nedeniyle psikologlar, diyetisyenler, fizyoterapistler, diş teknikerleri ve anestezi teknikerleri Covid-19 testi yapmaya başladı.

Gerekçe gösterilmeden meslekten uzaklaştırılan KHK’lılar ile atama bekleyen binlerce sağlık emekçisi varken psikologlar, diyetisyenler, fizyoterapistler, diş teknikerleri ve anestezi teknikerlerine 2 günde verilen eğitim ile Covid-19 testi yaptırılmaya başlatılmasına sağlık camiasından tepki geldi.

 

“REKTÖR ATAMASI GİBİ MEŞRU DEĞİL!”

İnsanlara 2 günde eğitim verildiğini söyleyen Mersin Tabip Odası  Başkanı Mehmet Antmen, “Özellikle psikologlar tıp eğitimi almıyorlar, bilimsel açıdan çok doğru değil. Adam rektör atıyor, prosedüre uygun atıyor ama meşru değil. Bu yapılan uygulama aynı buna benziyor” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın yapılan uygulamayı yasal mevzuata uydurduğunu kaydeden Antmen, “Testin maksimum yüzde 67 güvenilirliği var, bir de sadece 2 günlük eğitimi alan kişinin testi yapması güvenilirliği daha da düşürür” sözlerine yer verdi.

Vaka sayısının artış ile ilişkili olmayan bir uygulama olduğuna dikkat çeken Antmen, neredeyse 1 yıldır hayatımızda olan ve bütün yükünü çeken hemşirelerin yorulduğu için bu uygulamaya geçilmiş olabileceğini söyledi. Bir süre aynı kişilerin sürekli test yaptığını da söyleyen Antmen, artık hemşirelerin tükendiğini ve acilen atama yapılması gerektiğini kaydetti.

 

“İNSANLAR DAHA NE KADAR BU YÜKÜ KALDIRACAK?”

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şube Eş Başkanı Zeki Sinan Doğan, uygulamanın Türkiye’nin her yerinde yapıldığına dikkat çekti. Doğan, “Personel az olunca böyle yaptılar. KHK’lıları göreve iade edin ve atama bekleyenleri atayın. Bu kişiler de sağlıkçı ama aynı eğitimi almış değiller. Daha önce fizyoterapistleri almışlar, şimdi psikologlar, diş teknikeri bile alındı. Personel açığını birnin yükünü diğerine vererek kapatmaya çalışıyorlar” diye tepki gösterdi.

“KHK’lılar neden hala hukuksuz olarak göreve başlatılmadı” diye soran Doğan, “Atama bekleyen binlerce sağlık emekçisi varken neden atama yapılmıyor da, bu yük bu insanlara yükleniyor. Devam eden pandemide bu insanlar daha ne kadar bu yükü kaldıracak?” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA