KOÇ İÇİN GERÇEK ADALET! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KOÇ İÇİN GERÇEK ADALET!


 

Antalya Feminist Kolektif, Özkan Yarbi tarafından öldürülmeye çalışılan Hatun Koç için 9 Şubat Salı Günü Mersin Adliyesi’nde olacaklarını duyurdu.

Haber Merkezi

 

Mersin’de 27 Mayıs 2019 günü,  fail Özkan Yarbi,  kızına bayramlık alma bahanesiyle 2014 yılında boşandığı eşi Hatun Koç ve kızıyla buluşmak istemişti. Buluşmada, barışmak istediğini söyleyen Özkan Yarbi, olumsuz yanıt alınca da yıllardır sistematik şiddet uyguladığı Hatun Koç’u av tüfeğiyle vurdu. Silahın tutukluk yapmasıyla Hatun dizinden vurularak ölümden tesadüfen kurtuldu.

Failin Hatun’a yönelik 20 farklı suç dosyası olmasına rağmen, ilk defa bu davada tutuklandı.  Daha öncesinde Hatun’u darp etmiş, bıçaklamış, evini yakmış olan faile, ilk olarak öldürmeye teşebbüsten değil görece daha hafif bir suç olan kasten yaralamadan dava açıldı.  Ancak dosya istinaf mahkemesine gittikten sonra fail Özkan Yarbi öldürmeye teşebbüsten yargılanmaya başladı.

 

“HATUN KOÇ’UN DAVASININ TAKİPÇİSİYİZ”

9 Şubat’ta görülecek olan davayı takip edeceklerini duyuran Antalya Feminist Kolektif, “Ölümden kurtulan Hatun olmasına rağmen hala her duruşmaya failin salıverilmesi korkusuyla gitmektedir. Hatun, temel bir insan hakkı olan yaşam hakkının tehlikede olduğunu mahkemeye her duruşmada hatırlatmak zorunda hissetmektedir. Çünkü Hatun, uğradığı şiddettin mahkemelerde görmezden gelinebileceğini failin serbest kalabileceğini bütün kız kardeşleri gibi bilmektedir. Eril yargı pratiklerinin uygulanmaması, şiddet gören kadının değil failin yargılanması için Hatun Koç’un davasının takipçisiyiz.

Failin ve ailesinin baskı ve tehdidinin devam ettiğini, ortak çocuğun doğum günü dileği olarak son duruşma zaptına geçen ‘o çıkmasın, bize zarar vermesin’ beyanı da açıkça göstermektedir.

Daha önce de söylediğimiz gibi, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasadaki tedbirler etkili bir şekilde uygulansa idi ve fail gerekli cezaları alsaydı, cezaevinde olacağı için Hatun Koç yıllarca şiddete maruz kalmayacak ölümden tesadüfen kurtulmayacaktı. 9 Şubat salı günü saat 10.30’da Mersin 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde olacağız. Davanın takipçisiyiz!” diye açıklama yaptı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA