KAŞLI YİNE SKANDALLARLA ANILIYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KAŞLI YİNE SKANDALLARLA ANILIYOR!


 

Skandallarla gündemden düşmeyen Kaşlı Bakım Merkezi’nde yine iki köpeğin bir birine saldırması görüntüleri sosyal medyaya düştü. Mersin Büyükşehir Belediyesi ise olayın yanlış aktarıldığını savundu.

Haber Merkezi

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevin’nde skandallar bitmek bilmiyor. Son olarak yasaklı olarak nitelendirildiği için belediye ekiplerince toplanan ve bakım merkezine götürülen pitbull cinsi köpeklerin birbirine saldırdığı görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

Hayvan severler tarafından büyük tepkiler verilmesine neden olan görüntülerin ardından Büyükşehir bir açıklama yayınladı. Yaşananların yanlış aktarıldığını iddia eden Büyükşehir ekipleri, olayı şu şkeilde savundu;

“Mersin Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ile ilgili son günlerde sosyal medyada yapılan paylaşımlar ve oluşturulan yanlış algı üzerine kurumumuz tarafından açıklama yapılması gereği duyulmuştur.

Söz konusu paylaşımlarda Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevimizde bir köpeğin başka bir köpeği parçaladığı algısı yaratılmış ve Bakımevimiz ile ilgili olumsuz bir tablo ortaya konulmuştur. Söz konusu paylaşımlarda yer alan fotoğraflar, 28.01.2021 tarihinde iki pitbull melezi köpeğin kavgası sırasında bir ziyaretçi tarafından çekilmiş ve olayın vuku buluş şekli yanlış aktarılmıştır.

5199 sayılı yasada tehlike arz ettiği için Doğa Koruma Polisi ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından el konularak bakımevine getirilen hayvanlar saldırganlık durumlarına göre tekli, uysal olanlar ise bir arada olacak şekilde barındırılmaktadır. Bakımevimizde 342 adet yasaklı olarak nitelendirilen köpek bulunmaktadır. El konulan hayvanların sahipleri sık sık bakımevine gelerek hayvanlarını ziyaret etmektedir. Ancak saldırgan hayvan sayısının çok fazla olması nedeniyle yasak ırkların birbirine zarar vermemesi için hasta hayvanlar için ayrılan tek kişilik padoklara yerleştirilmeleri sağlanmıştır.

Saat 14:20 sıralarında gerçekleşen ziyaret sırasında pitbull melezi iki köpeğin kavga etmeye başlaması üzerine padok görevlisi tarafından köpekler birbirinden ayrılmış ve veteriner hekim tarafından hemen müdahale edilerek tedavilerine başlanmıştır. Her iki köpeğin genel durumu iyi olup, tedavilerine devam edilmektedir.  

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da can dostlarımızın her türlü ihtiyaçlarını karşılayarak, onların mutluluğu ve refahını sağlamak en önemli görevlerimiz arasında olacaktır.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA