TEHLİKELİ GERİLİM! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TEHLİKELİ GERİLİM!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde işten çıkarma iddiaları ile başlayan tehlikeli gerilimin büyümesi kentte endişe yaratıyor.

HEDİYE EROĞLU

 

31 Mart seçimlerinin ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi yönetimin MHP’den CHP'ye geçmesi ile başlayan gerilim tırmanıyor. Büyükşehir Belediye Meclisinde sık sık Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasında yaşanan ve hatta kavga düzeyine kadar taşan tehlikeli gerilim son olarak işten çıkarma iddiaları ile tavan yaptı.

Bir belediye çalışanı işten çıkartıldığı gerekçesi ile belediyeye saldırı düzenlerken, Büyükşehir Yönetimi saldırının hizmetlerinin engellenmeye yönelik olduğunu savundu. Büyükşehir Yönetimi ayrıca Mersin Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’ne (MESKİ) ait olan Kız Kalesi ve Kocahasanlı bölgelerinde iki ayrı içme suyu terfi birimlerine saldırı yapıldığını açıkladı; saldırganların, cihazları ve motorları tahrip ettiğini ve o bölgedeki vatandaşların belirli bir süre susuz kalmalarına sebebiyet verdiklerini duyurdu.

İTİDAL ÇAĞRISI

İşten çıkarılan bir çalışanın düzenlediği bireysel saldırının siyasi taraflarca farklı yorumlanması ve tahrik edici açıklamalar yapılması ise kentte endişe ile takip ediliyor. kutuplaştırıcı ve gerilimi arttırıcı söylemlerin kaygı yarattığını ifade eden kent yaşayanları tarafların bir an önce yanlış söylemlerden vazgeçmelerini istiyor.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA