“ÇOKLU BARO FETÖ PROJESİDİR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ÇOKLU BARO FETÖ PROJESİDİR”


 

Çoklu Baro teklifi üzerinden avukatlara baskı yapıldığı iddialarını meclis gündemine taşıyan Antmen, “Bir FETÖ Projesi olan, Dünyada örneği olmayan ve kamuda ikilik yaratan Çoklu Baro hatasından dönmeyi düşünmekte misiniz?” diye sordu.

Haber Merkezi

 

Çoklu Baro teklifinin kabul edilmesi sonrasında İstanbul, Ankara ve İzmir’de kurulmak istenen hükümete yakın yeni barolara kaydolmaları için avukatlara baskı yapıldığı iddiaları sonrası CHP konuyu Meclise taşıdı.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde başta kamu avukatları olmak üzere bütün avukatlara İstanbul, Ankara ve İzmir’de baskı yapıldığını bildiklerini ifade ederek “Bir FETÖ Projesi olan, Dünyada örneği olmayan ve kamuda ikilik yaratan Çoklu Baro hatasından dönmeyi düşünmekte misiniz?” diye sordu.

Konuyla ilgili Ankara Barosu tarafından yapılan açıklamaya da yer veren Antmen, kamuda çalışan avukatlara, Ankara’da ikinci baro kurulabilmesi için imza vermeleri yönünde baskı yapıldığı iddiaları üzerine baronun, tüm bakanlıklara Bilgi Edinme Yasası kapsamında yazı yazdığı ve Kamu Denetçiliği’ne inceleme yapılması için başvuru yaptığını da belirtti.

 

BU SORULAR YANIT BEKLİYOR

Antmen’in vekilin önergesinde yer alan sorular şunlar;

Kamuoyunda Çoklu Baro Teklifi olarak bilinen yasa teklifinin kabul edilmesi sonrasında kamu avukatları başta olmak üzere avukatlara iktidara yakın kurulmak istenen barolara üye olunması yönünde baskı yapıldığı iddiaları sıkça dile getirilmiştir. Önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle; Ankara, İstanbul ve İzmir’de mevcut barolardan ayrılarak yeni kurulmaya çalışılan baroya giderek üye olan avukatların sayısı kaçtır? Bunların kaçı kamu kaçı serbest avukattır? İstanbul, Ankara ve İzmir’de avukatlara baskı yapıldığına yönelik bakanlığınıza gelen iddia, bilgi ve şikayet sayısı kaçtır? Bu iddia, bilgi ve şikayetler sonucunda ne tür girişimlerde bulunulmuştur? Kamu avukatlarına baskı yapılarak yeni kurulmaya çalışılan barolara üye olmaları yönündeki iddiaları nasıl değerlendiriyorsunuz? Hangi bakanlık veya kurumlarda avukatlara baskı yapılmaktadır? Bu baskıyı yapan kim ya da kimlerdir? Avukatlara bahsi geçen konuyla ilgili baskı yapılmasını önlemek adına ne tür önlemler almaktasınız? Bir FETÖ Projesi olan, Dünyada örneği olmayan ve kamuda ikilik yaratan Çoklu Baro hatasından dönmeyi düşünmekte misiniz?


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA