GİRİŞİMCİNİN ADRESİ; GİRİŞİM LİMANI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GİRİŞİMCİNİN ADRESİ; GİRİŞİM LİMANI


 

Girişim Limanı, pandemi gibi zor bir dönemde önemli dış paydaşlarla toplam 53 adet işbirliği geliştirerek; bir seneden kısa bir sürede rekor sayıya ulaştı.

Haber Merkezi

 

Girişim Limanı pandemi döneminde gerek Mersin Üniversitesi öğrencileri gerekse mezunların girişim projelerine merkez imkanları başta olmak üzere üniversitenin tüm imkanlarıyla destek olmaya devam ediyor.

Genç Girişimci Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Duygu Hıdıroğlu "Merkez projelerimizin gelişim sürecinde üniversitemiz fakülte ve birimlerinden aldığımız destek Merkezimizi benzer hizmetler sunan diğer merkezlere kıyasla daha güçlü kılmaktadır" dedi.

Dr. Öğr. Üyesi Duygu Hıdıroğlu, Merkezin başından beri destek verdiği MEÜ Matematik Bölümü mezunu olan ve Türkiye'nin en başarılı Matematik Girişimcisi unvanına layık görülen Zeki Ceylan'ın Z2HOCA adlı Matematik Girişimini online platforma taşıdığı yeni girişiminin son aşamasına gelindiğini söyledi. Hıdıroğlu, "Z2HOCA projemizin lansmanında kullanacağımız tanıtım videomuzun hazırlanmasında Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin çekim ve seslendirmeler için verdiği stüdyo kullanım desteği gibi koşulsuz gönüllü verdiği tüm desteklerden dolayı İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslıhan Doğan Topçu başta olmak üzere Doç. Dr. Recep Ünal ve Öğr. Gör. Tahir Özüölmez'e Girişim Limanı adına teşekkürlerimi iletiyorum" dedi. 

Dr. Öğr. Üyesi Duygu Hıdıroğlu ayrıca Girişim Limanı'nın fakülteler, birimler ve merkezler gibi Üniversite iç paydaşları ile gerçekleştirdikleri işbirliklerinin yanı sıra; Merkezin yönetimini devraldığından beri, çeşitli kurumlar, odalar, borsalar, kurullar, üniversiteler, liseler, kurumsal şirketler ve STK'lar gibi önemli dış paydaşlarla pandemi dönemi gibi zor bir dönemde Mart 2020'den bu yana bir seneden de kısa bir sürede; toplam 53 işbirliği geliştirildiğini de ifade etti.

 

İŞBİRLİKÇİLERİN LİSTESİ UZUN

Geliştirilen Genç Girişimci Uygulama ve Araştırma Merkez işbirlikleri ise şöyle: Çukurova Kalkınma Ajansı, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Mersin Deniz Ticaret Odası, Mersin Ticaret Borsası, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Tarsus Ticaret Borsası, TOBB Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu, TOBB Mersin İl Genç Girişimciler Kurulu, Adana Sanayi Odası (ADASO), Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB), Tarsus Üniversitesi, Çağ Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Eyüp Aygar Fen Lisesi,

Mersin Kent Konseyi, Mersin AGROPARK, Adana Girişimcilik Merkezi, T.C. Mersin Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü, ODTÜ Girişimcilik Araştırma ve Uygulama Merkezi,  Türk Arap Ülkeleri İş İnsanları Derneği (TURAB), Mersin Girişimci İş Adamları Derneği (Mersin GİAD), Girişimci İş Kadınları Derneği (GİŞKAD), Mersin İlaç Ecza Deposu Tic. Ltd. Şti., Çukurova Üniversitesi, Mersin TEKNOPARK, Toros Üniversitesi, Grameen Bank, UNDP, ASHOKA, TÜMMİAD, Enactus Azerbaijan (Azarbaijan State University of Economics), Yayla Bakliyat A.Ş., Social Business Global, JCI Global, Impact Hub, IEEE, Azerbaycan Gençlik Forumu, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve alt birimleri, Koluman Otomotiv Endüstri A.Ş., TEMSA Global A.Ş. , Van 100. Yıl Üniversitesi, Şırnak Üniversitesi, TOBB Van Genç Girişimciler Kurulu, TOBB Siirt Genç Girişimciler Kurulu, Süleyman Demirel Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Arge Birimi, TİKAD, TİM-TEB Girişimevi, Islamic Help, Altınbaş Üniversitesi ve Nişantaşı Üniversitesi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA