BARO VE İHD HAK İHLALLERİNE KARŞI EL ELE VERDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BARO VE İHD HAK İHLALLERİNE KARŞI EL ELE VERDİ


 

Haber Merkezi

 

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Genel Sekreter Adnan Günbay ile birlikte İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şube Başkanı Hakkı Demir’i ve yönetim kurulunu makamında ziyaret etti.

Ülkemizde ve Mersin’de yaşanan hak ihlallerinin konuşulduğu ziyarette, hak ihlallerine karşı ortak mücadele verilmesi konusunda görüş birliğine varıldı. Başkan Yeşilboğaz, “Baro’nun ve İnsan Hakları Derneği’nin ortak amacı, insan hakları savunucusu olup bu konuda mücadele etmektir. Ülkemizde ve Mersin’de yaşanan hak ihlallerini masaya yatırdık. Ayrıca, Geçtiğimiz günlerde Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri ile birlikte Mersin’in Adanalıoğlu Mahallesi’nde Suriyeli işçi ve ailelerin yaşadığı çadırı ziyaret edip sorunları yerinde tespit etmiştik. Çadırda 200’ü çocuk olmak üzere 600 kişi temel insani hizmetlerden mahrum bırakılmıştır. Suriyeli misafirlerimiz savaşın karanlık yüzünden kaçıp, sefaletin soğuk kucağında yaşam mücadelesi vermektedir. Suriyelilerin insanlık dışı yaşam şartlarının iyileştirilmesi için bu konuda yapılacak ortak projeler konusunda fikir alışverişi yaptık. Kaçak kullanım olduğu gerekçesiyle çadırın elektriği Toroslar EDAŞ tarafından kesilmişti. Ortak girişimlerimiz sonucunda elektriğin yeniden bağlanacağı duyumunu aldık. Konunun takipçisi olacağız. Çadırdaki yaşam krizinin her geçen gün daha da derinleşmeden iyileştirilmesi için elimizden gelen desteği vereceğiz. Hak ihlalleri yaşam biçimi olmamalıdır” diye konuştu.

İHD Mersin Şube Başkanı Hakkı Demir ise, Yaşanan hak ihlallerine karşı Mersin Barosu ile birlikte müdahil olmak için adım attıklarını belirterek, özellikle Adanalıoğlu Mahallesi’ndeki Suriyeli misafirlerimizin insanlık dramına son vermek, onlara insanca yaşam şartları sağlayabilmek için çalışacağız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA