SURİYELİLERİN SAĞLIKLI YAŞAM HAKKI İÇİN EL ELE VERDİLER | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SURİYELİLERİN SAĞLIKLI YAŞAM HAKKI İÇİN EL ELE VERDİLER


 

Haber Merkezi

 

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Genel Sekreter Adnan Günbay ile Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen’i makamında ziyaret etti.

Adanalıoğlu Mahallesi’nde Suriyeli misafirlerin yaşadığı çadırı ziyaret ettiklerinde, oradaki insanların kötü yaşam koşullarında pandemi riskine çok daha fazla maruz kaldıklarını gözlemlediklerini ifade eden Yeşilboğaz,  “Anayasamıza göre, herkes sağlıklı ve dengeli çevrede yaşama hakkına sahiptir. Sağlık hakkı sosyal bir haktır ve her vatandaşa bu hakkın sağlaması devletin ödevidir. Adanalıoğlu’nda yaşayan insanlar ciddi sağlık sorunları yaşamaktadır. Olumsuz sağlık koşullarında yaşayan çocuklar, kadınlar ve yaşlılarla ilgili neler yapılabileceği konusunda Tabip Odası ile fikir alışverişi yaptık. O bölgedeki insanlara sağlıklı bir yaşam imkânı sağlanması için ilgili devlet kurumlarının da acilen destek vermesi gerekmektedir” ifadesini kullandı.

Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen ise, Adanalıoğlu’ndaki ciddi sağlık sorunu yaşayan Suriyeli ailelere acil sağlık desteğinin verilmesi gerektiğine vurgu yaparak, oda olarak üzerlerine düşen görevi yapacaklarını, Mersin Barosu ile birlikte işbirliği içerisinde çalışmalar yapacak olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının zor şartlar altında verdiği takdire şayan mücadelenin de konuşulduğu ziyarette Antmen , pandeminin Mersin’deki ve ülkedeki durumu hakkında bilgi verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA