ÖĞRENCİLER TÜM KAYYUMLAR GİDENE KADAR DİRENECEK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÖĞRENCİLER TÜM KAYYUMLAR GİDENE KADAR DİRENECEK!


 

İşkence ile 150’den fazla öğrencinin Boğaziçi Direnişi’nde gözaltına alınmasına sessiz kalmayan Mersinli öğrenciler, “Üniversitelerimizi son kayyum gidene, üniversitelerimiz özgürleşene dek savunacağız” dedi.

AYŞENUR ÖNAL

 

Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrencilerin Cumhurbaşkanlığı kararıyla rektörlüğe atanan Prof. Dr. Melih Bulu'ya karşı eylemlerine karşı yüzlerce polis Güney Kampüs'e girdi. Polis kampüste Bulu'yu ve gündüz yapılan eylemde arkadaşlarının gözaltına alınmasını protesto eden 150 üzerinde öğrenci gözaltına aldı.

Kayyum rektörü kabul etmeyen öğrencilerin göz altına alınmasına Mersin’den de tepki geldi. Mersinli üniversite öğrencileri Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda toplanarak, işkence ile gözaltına alınan tüm öğrencilerin serbest bırakılmasını ve sadece Melih Bulu’nun değil tüm kayyum rektörlerin istifa etmesi için çağrı yaptı.

 

“ÜNİVERSİTELERİMİZ ÖZGÜRLEŞENE DEK SAVUNACAĞIZ”

Boğaziçi Direnişi’nin yanındayız diyen öğrenci Onur Gök, “Son kayyum gidene dek üniversitelerimizi savunacağımızı dile getirmek için toplandık. Akademi tarih boyunca iktidarların, dinci rejimlerin baskısıyla karşı karşıya kaldı. Ama buna rağmen bilimini savunmaktan, sanatını üretmekten bir an olsun vazgeçmedi. Bugün feminist sanatın, üniversitelerde bilgi üretiminin karşısında olanlar, saldıranlar tarih boyunca hep aynı safta yer aldı: Gericilik, kadın düşmanlığı, ırkçılık, Lgbti+ düşmanlığı, türcülük. Tüm bunlar karşısında ise akademi biat etmedi. Hocalarımız Barış bildirisine imza attıkları gerekçesiyle KHK ile işlerine son verildiğinde de, okullarımıza kayyum rektörler atandığında da, kadın üniversiteleri açılması talimatı verildiğinde de, İstanbul Sözleşmesi’ne saldırdıklarında da AKP iktidarının temsil ettiği dinci gerici zihniyetin akademiye olan düşmanlığını bir kez daha görmüş olduk. Akademiyi akademi yapan tarihine sahip çıkıyor, üniversitelerimizi son kayyum gidene, üniversitelerimiz özgürleşene dek savunacağımızı bir kez daha dile getiriyoruz.

 

“SOYLU ARKADAŞLARIMIZI HEDEF GÖSTERDİ!”

Son süreçte Boğaziçi Direnişi’ndeki sergiden bir çalışma ‘dini değerlere saygısızlık’ gerekçe gösterilerek ve Süleyman Soylu’nun da hedef göstermesiyle 2 arkadaşımız tutuklandı, 2 arkadaşımız ev hapsine alındı. Direnişin başından beri gözaltılar sırasında uygulanan işkenceler artarak devam etti. Dün tüm gün boyunca 150’nin üzerinde gözaltı yapıldı, bir arkadaşımızın çenesi kırıldı, beyin travması riski geçirenler oldu. Boğaziçi direnişçilerinin rektörlüğü ablukaya alması ve nöbete başlaması sonrası direnişçiler kampüsten uzaklaştırılmaya çalışıldı.

 

“AHMET ÇAMSARI’YA DA SESLENİYORUZ”

Kayyum rektör Melih Bulu tüm bunlar olurken kendisine kadro atadı, Lgbti+ çalışmaları topluluğunu kapatmak üzere soruşturma başlattı. Okuldan çıkabilmek için ise bir ordu daha polis yığması gerekti. Çatı başlarında keskin nişancıların beklediği, okulun içinde gözaltı aracı olan, ÖGB ve polisin saldırmak için sopasını hazır beklettiği bir üniversite, üniversite değildir. Üniversite bilimin ve sanatın merkezi, tüm gericiliklerin karşısındaki kurumdur. Bundan dolayıdır ki aşağı bakmayız, saldırılarınız karşısında sessiz kalmayız.

Buradan Melih Bulu, Ahmet Çamsarı ve tüm kayyum rektörlere sesleniyoruz. Sizleri rektörlük binasında görmeyene dek direnişimiz sürecek. Tutuklanan arkadaşlarımızın da dediği gibi Bundan sonrası bizde! Aşağıya bakmayan üniversite gençliği iktidarınızı yıkacak, üniversiteler bizimle özgürleşecek! Yaşasın öğrenci dayanışması! Yaşasın özgür ve demokratik Üniversiteler!” sözlerine yer verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA