“İSTERSENİZ 10 PARTİ GELİN!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İSTERSENİZ 10 PARTİ GELİN!”


 

Köylünün tapulu arazisi olan limon arazilerine rant için göz diken MHP’li, AKP’li ve CHP’li meclis üyelerinin karşısında duran üreticiler, “3 parti bir araya gelmiş ne oluyor ki, isterseniz 10 parti gelin. Biz burada vatandaşız, sizin muhatabınız biziz” dedi.

AYŞENUR ÖNAL

 

S.S. Mezitli Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Bünyamin Önel’in ‘İşgalci’ diye hedef gösterdiği üretici köylüler, tapuları ile birlikte açıklama yaptılar. AKP’li Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Erhan Çontar, CHP Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer ve MHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Bünyamin Önel işbirliğinde yapılması planlanan sanayi sitesini istemeyen üretici köylüler, ne olursa olsun bu rantın önüne geçmeye kararlı.

Eski Davultepe Belediye Başkanı Ahmet Erşahin ve Avukat Kübra Erşahin ile birlikte ellerinde tapuları ile basın açıklaması yapan çiftçiler, yıllardır kendilerinin ekip biçtiği ve atalarından kalan toprakları rantçılara teslim etmemekte ısrarcı.  

 

“NEŞET TARHAN BOŞ YERE KENDİNİ DIŞARI ATMASIN”

Açıklamada konuşan Eski Başkan Erşahin, Önel’in açıklamasına laf salatası diyerek, “Bu kargaşa tamamen devletin hatası. Bir ülke düşünün 1/100 binlik Çevre düzenlemesini 2007’de başlamış olsun, 2017’de devam etsin. Bu planın yüz yılın başında yapılması gerekirdi. Benim dönemimde yapılan çalışma Karaman’la birlikte yapılmıştı, bu bahsi geçen yer o dönemde 1’inci derece tarım arazisi olarak işaretlendi. Sonra 2017’de hem büyükşehir hem bakanlık yeniden bölgesel çalışma yaptı. Bu dönemde yapılan çalışmaya vatandaşın neden itiraz etmediğini soruyorlar. Vatandaşın yapılan çalışmalardan haberi mi vardı? Herkes işinde gücünde. Neşet Tarhan’ın bu konudan haberi var yani, boş yere kendini dışarı atmasın” dedi.

 

“BUNLAR BİZİ RESMEN KERİZ YERİNE KOYUYOR”

400 milyonluk bir yatırım içim ÇED raporu alınmadığına dikkat çeken Erşahin, “Ayrıca kamu yararına yapılan bir proje deniyor ama ormandan yer tahsis edememişler. Böyle bir şey yok belli ki bu tamamen ticarethane. Ne toprak analizi yapıldı ne bölge ziyaret edildi.  2 duvarın arasında çok hızlı yapılmış bir çalışmadır bu. Vali beyinde bu işin içinde olduğunu düşünüyorum ben. Kooperatifteki isimlere baktığınızda çok ilginç isimler görürsünüz, Toroslar’da ki meclis üyesi de gelmiş bu kooperatife. Bu durumda esas işgalci kendileri. Atatürk ‘Köylü milletin efendisidir’ diyor, bunlar bizi resmen keriz yerine koyuyor. Halka rağmen siyaset yapılır mı?  3 parti bir araya gelmiş ne oluyor ki, isterseniz 10 parti gelin. Biz burada vatandaşız, sizin muhatabınız biziz” sözlerine yer verdi.

Şuan Mezitli’de bulunan sanayi sitesinde 110 tane esnaf olduğuna dikkat çeken Erşahin, “Bu sanayi esnafının yanında da 2-3 tane Suriyeli çalışan var. Kaç kişiyi istihdam ediyorsun ki sen burada? Hangi esnafın eksiğini giderdin ki bize istihdam vaat ediyorsun? Bizim muhasebe işlerimize de el attı. Bize yıllık masraflarımızı çıkardı. Herkes kendi muhasebesini yapar” ifadelerine yer verdi.

 

“BU PROJE HEM DEVLETİ HEM VATANDAŞI ZARARA UĞRATIYOR!”

Avukat Kübra Erşahin ise “Bu gün gelinen noktada; bu verimli topraklarımıza yetkili merciler; imar planında ‘kentsel servis alanı’ işaretleyerek, ‘Mezitli Küçük Sanayi Sitesi’ yapmaya karar vermişlerdir. Bunla da yetinilmeyerek hukuku çiğneyerek acele kamulaştırma kararı verilerek vatandaşların ağaçları sayılmaya ve kesime hazırlanmıştır. Bu süreçte ÇED raporu alınmadan, Mersin il Tarım Müdürlüğü Toprak Koruma Kurulu bu arazi hakkında tarım elverişsiz kıraç arazidir şeklinde rapor düzenlemiştir.

Küçük sanayi sitesi yapılması planlanan alanın çok değil 2 km yukarısında devlete ait hazine tarım ormanları bulunmaktadır. Neden bu proje devletin hazine alanlarında değil de vatandaşın özel mülkiyetinde yapılması planlanmaktadır. Bu projenin vatandaşın özel mülkiyetinde yapılması halinde devlet hem ağaç bedeli ödemek hem de taşınmaz bedeli ödemek durumunda kalacaktır. Bu durumda devlet ekonomisi büyük zarar göreceği gibi vatandaş da atalarından kalma tek mirasından mahrum kalacaktır” sözlerine yer verdi.

 

“BU BÖLGENİN İNSANLAR KADİRŞİNASTIR”

Avukat Erşahin açıklamasını şu şekilde sürdürdü;

“40 bin limon ve zeytin ağacına kıyarak yok etmek isteyen; yerine 400 dönümlük Küçücük Sanayi Sitesi yapmaya kalkanlar, göz boyamak, şirin görünmek için bu bölgeye meslek lisesi, cami, banka, otel yapacaklarını söylemektedirler. Bu bölgenin inşaları buranın 500 metre doğusunda 1 cami, 500 metre batısında 1 cami, 500 metre güneyinde 1 cami yaptırmışlardır. Bu alanın 1 km kuzeyinde devletimizin yaptığı 3 adet meslek lisesi, 600 metre güney doğusunda biri imam hatip lisesi olmak üzere 4 adet meslek lisesi vardır. Bu bölgenin insanlar kadirşinastır. Eğitime, dine sahip çıkan insanlardır. Gerektiğinde bu okullardan, camilerden onlarcasının yapılması için karşılıksız yer de verirler, bu topraklardan kazandıklarını da. Maddi manevi hiçbir desteğini esirgemezler.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA