KORUMA ALANINA PLAJ HAZIRLIĞI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KORUMA ALANINA PLAJ HAZIRLIĞI!


 

Anamur’da iki yıl önce MHP’li Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın, deniz kaplumbağalarının üreme alanı olduğu için koruma altında bulunan sahili mesire alanı yapa girişimi hem çevreciler hem de doğanın yapılar geri püskürtmesi ile engellenirken, bazı işletmelerin yaza hazırlık kapsamında koruma alanına plaj girişimi içinde olduğu ortaya çıktı.

HEDİYE EROĞLU

 

Sık sık çevre katliamları ile gündeme gelen Mersin’in Anamur ilçesinde rant çıkarı savaşı sürüyor! İki yıl önce MHP’li Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın, deniz kaplumbağalarının üreme alanı olduğu için koruma altında bulunan sahili mesire alanı yapa girişimi hem çevreciler hem de doğanın yapılar geri püskürtmesi ile engellenirken, bazı işletmelerin yaza hazırlık kapsamında koruma alanına plaj girişimi içinde olduğu ortaya çıktı.

 

DENİZ KAPLUMBAĞALARININ ÜRETEMA ALANLARINA ŞEZLONG!

Anamur Çevre Platformu sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile deniz kaplumbağalarının üreme döneminde, neredeyse dalgaların geldiği yere kadar kumsala şezlong ve şemsiye koyup, kaplumbağa yuvalarının üstüne duş takarak sulayan Atalay ve Mavi Ay Çay Bahçelerinin bulunduğu sahildeki yaza hazırlık çalışmalarına dikkat çekildi.

 

KORUMA ALANINA TOPRAK DÖKÜLDÜ

Açıklamada, “Tahminimizce Atalay çay bahçesinin işletmecisi ya da her kimse, babasından kalan tarlaya dökecekmiş gibi, koruma bölgesindeki kumun üstüne toprak yığmış. Muhtemelen yaza hazırlık olsun diye otopark alanını genişletecek ve plaja gelen müşterilerine konfor sağlayarak daha çok para kazanacak.

Diğer görüntüler ise, salgın dönemi yasaklarına rağmen hala açık olan Mavi Ay çay bahçesinin olduğu bölgenin fotoğrafları.

Denizin ‘Burası bana ait, işgale son verin’ diye hatırlatmada bulunmak için gelip doldurduğu alanın hemen önündeki kumsalı muhtemelen karavanlara kiraya vererek, kışın da para kazanmaya çalışan bir mahalle muhtarının oğlu ile bir diğer işletmecinin deniz kaplumbağalarına ve halka ait kumsalı babasının çiftliğiymiş gibi kullanmak için  kumun üstüne toprak dökmesine izin veren yetkilileri anlamak mümkün değil” denildi.

 

KARAVANLARIN ATIKLARI NE OLUYOR?

Yayınlanan fotoğraflarda koruma alanına keyfi müdahalelerde bulunulduğu görülürken alandaki karavanların kanalizasyon atıklarına dair ihtiyaçları gidermeye yönelik bir yapı olmaması ve bu atıkların denize atıldığı iddialarına da yer verildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA