“TESTLER HEMEN SONUÇ VERİYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“TESTLER HEMEN SONUÇ VERİYOR”


 

Haber Merkezi

 

Tüm dünyayı saran koronavirüs salgınıyla önemliliği artan testlerle ilgili Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi Mikrobiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Esin Ark, açıklama yaptı.

Koronavirüsün tespiti konusunda uygulanan antikor testte kişiden alınan kan örneğiyle sonuca ulaşıldığını belirten Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi Mikrobiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Esin Ark, “Kovid-19 solunum virüsü ile enfekte olmuş hastaların kanlarında mevcut virüse karşı oluşan Ig M ve Ig G (Total) antikorların tespit edilmesi için kullanılmaktadır. Antikor testi, kişiden alınan kan örneği ile çalışılır ve bu test kişinin Kovid-19’a karşı bağışıklık geliştirip geliştirmediği konusunda bilgi verir. Virüse karşı total antikor tespiti hastalık yayılımının (hem mevcut, hem de iyileşmiş hastalarda) anlaşılmasına yardımcı olur ve bağışıklığın değerlendirilmesini sağlar. Koronavirüs vücuda girdikten itibaren, genelde 7-14 günde, koruma amaçlı IgM yapısında antikorlar ortaya çıkmaktadır. 10-14. günden itibaren de IgG yapısında antikorlar ortaya çıkmaktadır. Kovid-19 Total Antikor Testi, hastanemizde her gün çalışmaktadır. Elisa testi ile çalışılır ve aynı gün sonuç verilir” dedi.

 

“10 DAKİKADA SONUÇLANIYOR”

Koronavirüsün taşıyıcılığının belirlenmesi konusunda en sık kullanılan antijen test, Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi’nin uyguladığı yöntemle 10 dakikada sonuç veriyor.

Testle ilgili bilgi veren Esin Ark, “Kovid-19 taşıyıcılığının belirlenmesi için yapılan bir tarama testidir. Test sonucunun pozitif olması, kişinin koronavirüsle enfekte veya taşıyıcı olduğu anlamına gelmektedir. Antijen testi ile birlikte koronavirüse yakalanan kişiler ya da taşıyıcı olanlar belirlenir, izolasyonları sağlanır ve bu şekilde salgının kontrol altına alınması için çok önemli bir adım atılmış olur. Kovid-19 Antijen testi hastanemizde her gün çalışılmaktadır Nazofaringeal bölgeden alınan numunede çalışılır. Test için öncelikle hastanın burnundan özel bir çubukla sürüntü yöntemi ile örnek alınır. Rapid Chromatographic Immunoassay yöntemi ile çalışılır ve 10 dakikada sonuçlanır” sözlerini kullandı


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA