YILDIRMA POLİTİKASININ ADI KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ Mİ? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YILDIRMA POLİTİKASININ ADI KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ Mİ?


 

Yaklaşık 8 ay önce işçi maaşları için kısa çalışma ödeneğine başvurmamakla övünen Başkan Seçer’in, “Mali disiplini sağladık” açıklamalarının içi boş çıktı! Seçer 400’e yakın işçi için kısa çalışma ödeneği kararı aldı! Ancak işten çıkarmalar, mobbing ve sürgün iddialarının gündeme geldiği Büyükşehir’de, kısa çalışma ödeneğinin de yıldırma politikası olarak uygulandığı iddialar arasında yer aldı!

HEDİYE EROĞLU

 

Göreve geldiği günden buyana işten çıkarmalar, mobbing ve sürgünlerle gündeme gelen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer son olarak kısa çalışma ödeneği kararı alması ile eleştiri oklarının hedefi oldu.

Geçtiğimiz aylarda performans uygulaması başlatarak, pandemine büyük yük altına giren belediye işçilerine yönelik baskılarını arttıran Başkan Seçer, son olarak Kısa Çalışma Ödeneği uygulaması başlatarak 400’e yakın işçiyi bu kapsama dahil etti.

 

400’E YAKIN İŞÇİ KISA ÇALIŞMAYA MAHKUM EDİLECEK

Belediye bünyesinde çalışan 10 bini aşkın işçiden yaklaşık 400’ünün dahil edildiği kısa çalışma ödeneği sistemi ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’nca ilgili birimlere yazı gönderilerek, gerekli çalışmanın yapılması istendi.

Yazıda şu ifadelere yer verildi; “Ülkemizde ve birçok ülkede tesirini gösteren yeni tip Koronavirüsün (Covid19) olası etkileri dikkate alınarak ülkemizde ‘dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlardan ileri gelen zorlayıcı sebep’ kapsamında kısa çalışma ödeneği uygulaması başlatılmıştır.

Gerek işveren yükünü azaltmak gerekse istihdam kaybını önlemek amacı ile başlatılan bu uygulama ülke genelinde bir çok işletmede olduğu gibi belediyelerde ve bağlı kuruluşlarında da uygulanmaktadır.

Geride bıraktığımız 1 yıllık dönemde Belediyemizde çalışan personel iş kaybına uğratılmamış, maaşları da günü gününe ödenmiştir. Bu koşulları sağlayabilmek için tüm şartlarımız zorlanmıştır.

Ancak bugün gelinen süreçte, idaremizde de kısa çalışma ödeneği uygulamasına geçilmesi

gerektiğinden dolayı, belediyemiz bünyesinde ekli listede yer alan çalışanlar, 30.01.2021 tarihinden itibaren iş yerlerine gelmeyecekler ve kısa çalışma ödeneğinden faydalandırılacaklardır. Kısa çalışma ödeneğinden faydalandırılan çalışan listesi iş yerlerinde askıda bulundurulacaktır”.

 

BAŞKAN SEÇER 8 AY ÖNCE KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNE BAŞVURMAMAKLA ÖVÜNMÜŞTÜ

Meclisten istediği borçlanma yetki taleplerine red yanıtı alması ile işçilere yönelik tutumlarının değişebileceği sinyallerini aylar öncesi veren Seçer, 2020 yılı Mayıs ayındaki belediye meclisinde; “Mali dengeleri kurduk, mali disiplini sağladık. İyi durumdayız çok şükür. Özellikle çalışanlarımızın maaşlarını ertelememe adına, bu tedbirleri almamız lazım. Zorunlu ödemelerimiz, banka ödemelerimiz var. Bunların tedbirlerini almamız gerekiyor. Bizimle alışveriş yapan esnafımızı, memurumuzu, kadrolu işçi ya da sürekli işçi statüsünde çalışan emekçimizi, mağdur etmek istemiyoruz. Kısa çalışma ödeneğine başvurmadık. Ücretsiz izne çıkarmadık. Bütün personelimiz tam maaşlı çalışmaya devam ediyor. Bütün bunları öngörerek, tedbirlerimizi almamız gerekiyor” demişti.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA