TOROSLAR EDAŞ’TAN SAVUNMA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOROSLAR EDAŞ’TAN SAVUNMA!


 

Adanalıoğlu’nda zor şartlarda kalan Suriyeli sığınmacıların yaşam koşulları zaten kötüyken bir de elektriklerinin kesilmesine yapılan eleştirilere Toroslar EDAŞ, yasal çadırlar değil diyerek savunma yaptı.

Haber Merkezi

 

Özel bir kişiye ait olan tarım arazisinde 6 yıldır yaşam savaşı veren Suriyeli sığınmacıların geçtiğimiz günlerde elektrikleri kesilmişti. ‘Kaçak elektrik’ kullanımı gerekçe gösterilerek kış gününde çadırlarda elektriksiz bırakılan sığınmacıların durumlarını gözler önüne sermek için önce Halkların Demokratik Partisi (HDP) ardından da Emek ve Demokrasi Platformu bölgeye incelemeye gitmişti.

Sadece elektrik sorunu değil, insanca yaşam koşullarının iyileştirilmesi çağrısı yapan Genel-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, çok zor koşullarda olan insanların burada barınmasının bile imkansız olduğunu ve bir de elektriklerinin kesilmesinin insafsızca olduğunu söylemişti. Acilen yetkililerin bu bölgedeki insanları daha güvenli bir yere taşıması gerektiğini de belirten Göksoy, 6 yıldır kullanılan elektriğe rağmen de Toroslar EDAŞ’ın elektriği kesmesine tepki gösterdi.

 

TOROSLAR EDAŞ’TAN YANIT GELDİ!

Ziyaretin ardından okların kendilerine dönmesi üzerine açıklama yapan Toroslar EDAŞ yetkilileri yazılı bir açıklama yaptı. Açıklama şu şekilde;

“Öncelikle belirtmeliyiz ki, söz konusu çiftçilik yapılan Adanalıoğlu bölgesi genel olarak tarımsal alanda faaliyet gösteren bir bölgedir. Bu faaliyetin yürütüleceği süre içerisinde çalışanlar, tarlalara yakın yerlere çadırlar kurularak burada barınmaktadırlar. Söz konusu bu çadırlar yasal olarak tesis edilmemiş çadırlardır.

Haberinizde yer alan çadır alanları belirtildiği üzere, Mülteci Kamp Alanları değil, tamamen mevsimsel işçilerin barındırıldığı düzensiz barınma sağlayan çadır alanıdır. Mevcut elektrik hatlarında kaçak kullanım yapmaktadırlar. Bundan da önemlisi hat ile bağlantı yapılarak çadırlara elektrik temin eden iletken ve kablolar, can ve mal emniyeti açısından büyük risk oluşturmaktadır.

Hatırlatmalıyız ki; Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği’nin ilgili hükmü kapsamında, bu türden tüketimler kaçak elektrik enerjisi tüketimi olarak kabul edilmekte ve bu doğrultuda tespiti halinde ilgili yasa ve yönetmelikler çerçevesinde cezai işlem uygulanmaktadır.

Bahse konu çadırların bulunduğu bu bölgelere, önceki yıllarda da kaçak kontrol işlemleri yapılmış ve mevzuata uygun olmayan elektrik kullanıldığından dolayı kaçak tutanağı düzenlenerek elektriği kesilmiştir.

Çadırlarda tehlikeli ve standart dışı kablolarla kaçak kullanılan elektrik, aynı zamanda bölgedeki elektrik abonesi olan vatandaşların standartlara uygun kaliteli elektrik kullanamamasına neden olmaktadır.

Toroslar EDAŞ olarak, dağıtım bölgelerimizden biri olan Mersin’de sürdürülebilir ve kaliteli enerji arzı sağlamak ana hedefimizdir. Bu süreçte tüm ekiplerimiz müşterilerimize kaliteli ve sürdürülebilir hizmet sağlamak için çalışmalarına hızla devam etmektedir.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA