BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMADI


 

Mersin Kızkalesi Rotary Kulübü, başarıyı ödülsüz bırakmadı. Bu kapsamda mesleklerinde ahlaki standartları yücelttiği gibi genç meslektaşlarına örnek olan Kale Köyü’nde yaşayan ve dokumacılık yapan Ayşe Ardı; ‘Meslek Hizmet Ödülü’, koronavirüse karşı hayatlarını ortaya koyarak görev yapan sağlık çalışanları adına Prof. Dr. Gülden Ersöz; ‘Meslek Başarı Ödülü’, zihinsel engelli olmasına rağmen yüzme dalında başarıdan başarıya koşan Mehmet Özkartal da ‘Meslek Teşvik Ödülü’nün sahibi oldu.

Haber Merkezi

 

Mersin Kızkalesi Rotary Kulübü, mesleklerinde ahlaki standartları yüceltip, genç meslektaşlarına örnek olmanın yanında onları teşvik etme noktasında başarılı çalışmalar ortaya koyan 3 ismi ödüllendirdi. Köyünde dokumacılık yapan Ayşe Ardıç’a ‘Meslek Hizmet Ödülü’, ‘koronavirüs salgını’na karşı amansız bir savaş ortaya koyan sağlık çalışanları adına Prof. Dr. Gülden Ersöz’e ‘Meslek Başarı Ödülü’, yüzmedeki dereceleriyle zihinsel engelli Mehmet Özkartal’a da ‘Meslek Teşvik Ödülü’ verildi. Ödüller, internet üzerinden verildi.

 

OCAK AYI; MESLEKTE HİZMET AYI

Ocak ayının, Rotary’de meslek hizmet ayı olduğunu belirten Mersin Kızkalesi Rotary Kulübü 2020-2021 Dönem Başkanı Zehra Korkmaz, “Yönetim kurulumuz, ‘Meslek Ödülleri’ni, kendi mesleklerinde ahlaki standartları yücelten ve genç meslektaşlarına örnek olan, onları teşvik eden kişilere verilmesi kararı aldı. Bu kapsamda ‘Meslek Hizmet Ödülü’, kaybolmaya yüz tutan meslek erbabı olan Ayşe Ardıç’a verilmesi uygun görüldü” ifadesini kullandı.

 

DOKUMACILIK UNUTULUYOR!

Anadolu’nun en önemli el sanatlarından biri olmasının yanında kadınların el işi göz nuru olan; yıllardır evlerde kullanılan kilim ve sofra bezi gibi dokuma işlerinin, bugün gelinen noktada unutulmaya yüz tuttuğuna dikkat çeken Zehra Korkmaz, “Bu tür dokuma işiyle uğraşan, çok az sayıda kalan kadınlarımızdan biri de Kale Köyü’nde yaşayan Ayşe Ardıç. Ayşe Hanım, geleneksel yöntem ve kendi imkanlarıyla dokumacılığı yaşatıp, üretmeyi sürdürüyor” dedi.

 

HAYATLARINI ORTAYA KOYDULAR

‘Koronavirüs salgını’ ile birlikte dünyada milyonlarca insanın hayatını kaybettiğine işaret eden Zehra Korkmaz, sürecin olumsuz etkilerinin hala gündelik hayatta kendisini hissettirdiğini anlattı. Korkmaz, “İnsanları tedavi etmek, onları yaşatabilmek için kendi hayatlarını ortaya koyan sağlık çalışanlarına ne kadar teşekkür etsek az. Ülkemizde çok sayıda sağlık çalışanı hayatını kaybetti” yorumunu yaptı.

 

HEPSİ BİRBİRİNDEN DEĞERLİYDİ

Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin’de de birbirinden değerli doktorların hayatını kaybettiğini hatırlatan Mersin Kızkalesi Rotary Kulübü Başkanı Zehra Korkmaz, “Hepsinin mekanı cennet olsun. Tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür edebilmek için; ‘Meslek Başarı Ödülü’nü, sağlık çalışanları adına Mersin Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülden Ersöz’e verilmesi uygun görüldü” diye konuştu. 

 

KENDİSİNİ MESLEĞİNE ADAMIŞ BİRİ

Zehra Korkmaz, Prof. Dr. Gülden Ersöz için şu yorumu yaptı; “Gülden Hoca, kendisini mesleğine adayan, binlerce öğrenci yetiştiren, birçok insanın hayatını kurtaran, oldukça başarılı bir bilim insanı. Doğa ve hayvan dostu. Aynı zamanda da Mersin Tabipler Odası Yönetim Kurulu’nda da görev alarak, meslektaşlarına da hizmet ediyor. ‘Koronavirüs salgını’ sürecinde de özverili çalışmalarını sürdürüyor.”

 

ENGELLERİ AŞTI ÖDÜLÜ KAPTI

Zihinsel engelli olmasına rağmen, annesinin desteğiyle engelleri aşarak, yüzme alanında birçok başarıya imza atıp, önemli dereceler elde eden Mehmet Özkartal’ın, 2020 yılında ‘Akdeniz Bölge Şampiyonası’nda birincilik kürsüsüne çıktığını hatırlatan Zehra Korkmaz, ‘Meslek Teşvik Ödülü’nü de Özkartal’a verdiklerini açıkladı. Özkartal’a ayrıca bir de dizüstü bilgisayar hediye edildi. Her üç isme de ödülleri, ‘Zoom’ adlı program aracılığıyla internet üzerinden verildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA