MERSİN NÜKLEER ÇÖPLÜK MÜ OLACAK? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN NÜKLEER ÇÖPLÜK MÜ OLACAK?


 

Akkuyu NGS’de her gün yaşanılan patlamaların nükleer atık galerisi açılması için olduğunu iddia eden Çevre Mühendisi Cihan Ersoy, “Bizim ülkemiz bir nükleer reaktörler deneme sahası değil de nükleer atık deposu olarak kullanılacak olabilir” dedi.

AYŞENUR ÖNAL

 

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaatında yol yapımı sırasında gerçekleştiği söylenilen patlamalarla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

Her gün gerçekleşen ve Büyükeceli Mahallesi sakinlerini yaşayamaz hale getiren patlamalar sık sık gündem oluyor. Rosatom şirketi patlamalarla ilgili yol yapımı sırasında gerçekleştiğini söylese de Çevre Mühendisi Cihan Ersoy, bunca patlamanın tek mantıklı açıklamasının nükleer atık deposu yapmak için olduğunu söylüyor.

 

“NÜKLEER ATIKLARIN DEPOLANMASI PLANLANIYOR OLABİLİR”

Nükleer atık depoları için patlamalar ile galeriler açıldığını iddia eden Ersoy, “Dışarıdan getirilen nükleer atıkların burada geçici olarak depolanıp götürülmesi planlanıyor olabilir. Rusya’nın 1 tane Saint Petersburg’da atık geri dönüşüm tesisi var. Bu tesislerde yakıt çubuğunun bozulmamış olarak kalan yüzde 2’lik bir kısmı var uranyum dioksit olarak. Bunları geri kazanıp tekrar yakıt çubuğu üretip tekrar pazarlanmasıyla ilgili Rusların epey büyük bir teknolojisi var. Hatta Fransa ve Almanya’dan yakıt çubuğu alıyorlar” dedi.

 

“AKKUYU’DA HEMEN HEMEN HER GÜN 1 ŞİDDETİNDE DEPREM OLUYOR”

İlk patlama haberinin üzerinden 2 ay geçtiğine dikkat çeken Ersoy, “Orada çevrede baya zarar yaşanıldı. Ondan öncede patlama çok fazlaydı. Akkuyu’da hemen hemen her gün 1 şiddetinde deprem oluyor. Bu kadar malzemeyi patlatmanın tek bir mantıklı açıklaması vardır o da galeri açıyorsunuzdur! Bizim ülkemiz bir nükleer reaktörler deneme sahası değil de nükleer atık deposu olarak kullanılacakmış gibi içimde kötü bir his var” sözlerine yer verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA