MTSO NİHAYET YANLIŞA, ‘YANLIŞ’ DEDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MTSO NİHAYET YANLIŞA, ‘YANLIŞ’ DEDİ!


 

Yerleşim ve tarımsal üretim alanlarının hemen yanı başına kurulmak istenen Polipropilen Tesisi’ne MTSO Meclisinden; “Yer seçimi yanlış” tepkisi geldi.

Haber Merkezi

 

Mersin’de yapımı tartışmalara konu olan ve halkın tepki gösterdiği Tekfen Holding tarafından Karaduvar’da inşa edilmek istenen Polipropilen Tesisi (plastik fabrikası) ile ilgili mücadele farklı bir boyuta taşınıyor.

Mersin iş dünyasının çatı kuruluşu Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), kent dinamiklerinin karşı çıktığı Polipropilen (plastik) Fabrikası ile ilgili sessizliğini nihayet bozdu!

MTSO Ocak Ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Hamit İzol başkanlığında gerçekleşti. MTSO Meclisi toplantıda Akdeniz ilçesi Karaduvar Mahallesi’nde yapılması öngörülen polipropilen tesisi yatırımını değerlendirdi.

Oda Meclisinde “Mersin, Polipropilen tesisi yatırımına karşı değildir. Mevcut yerin Mersin Konteyner Limanı ve Serbest Bölge genişleme alanı olarak planlanması nedeniyle yer seçimi yanlıştır” görüş birliğine varıldı.

MTSO’nun bu kararının Ankara’ya iletilerek, güç birliği sağlanıp kentin bu yatırımın yerinin değiştirilmesi için lobi çalışması yürütmesi bekleniyor.

 

POLİPROPİLEN TESİSİ

Tekfen Holding bünyesindeki CFS Petrokimya Sanayi Anonim Şirketi’nin Mersin’in Akdeniz İlçesi Karaduvar Mahallesi’nde yapmak istediği 500 bin ton kapasiteli Polipropilen Tesisine, 2018’de Cumhurbaşkanlığı kararı ile devlet desteği kararı çıktı.

Firma bu doğrultuda Çevresel etki Değerlendirme (ÇED) raporuna hız verirken, tesise karşı kent dinamikleri harekete geçerek, konuyu yargıya taşıdı. Mersin Barosu, Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şubesi, Mersin Doğa ve Çevre Derneği, CHP, İYİ Parti, EMEP, TMMOB gibi çeşitli kurum ve kuruluşlar hukuk mücadelesinin öncüsü oldu.

Tesis için 2020 yılında ÇED olumlu raporu alınırken, tesis arazisi Mart ayında özel endüstri bölgesi ilan edildi.

 

KEŞİFTE TEPKİLER YÜKSEK SESLE DİLE GETİRİLDİ

Ancak devam eden yargı süreci kapsamında Kasım ayında bölgede keşif yapıldı. Keşif esnasında bölge halkı, siyasi partiler, meslek odaları ve yaşam alanı savunucuları protesto eylemi gerçekleştirdi.

Mersinliler tesisinin hava, su ve toprak kirliliği yaratmanın yanında insan sağlığını çok ciddi boyutta olumsuz etkileyeceğinin altını çizerken tesisin yaşam alanlarının içerisine kurulmak istendiğini, Karaduvar, Çay, Çilek, Özgürlük, Karacailyas ve Kazanlı mahallelerinin çok yakınında olduğunu ve tehlike yaratacağını savundu.

 

KEŞİF RAPORU KAMUOYUNA AÇIKLANACAK

Keşif raporu ise geçtiğimiz günlerde davacı dernek ve sivil toplum kuruluşlarına ulaştı. Uzmanların itirazlarına yönelik yapılan incelemeler, raporda geniş yer bulurken Mersin’in tesise karşı haklılığı bir kez daha görülmüş oldu.

Raporla ilgili detayları önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklamaya hazırlanan uzmanlar, bilimsel gerçeklerin tesisin yapımını önleyeceğinde hem fikir.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA