KURS MERKEZLERİNDE YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KURS MERKEZLERİNDE YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLADI


 

Haber Merkezi

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliği ilkesi kapsamında kent genelindeki 9 kurs merkezi ve 1 LGS hazırlık merkezi olmak üzere toplam 10 merkez ile en uzak ilçelerde de gençlerin geleceğe hazırlanmasına katkı sunarken, iyi birer meslek sahibi olmalarının da önünü açıyor.

Mersin merkez ve ilçelerdeki şubeleri ile gençleri geleceğe hazırlayan Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde gerekli tüm önlemler alınarak yüz yüze eğitime başlandı. Dersler öğlene kadar online, öğleden sonrasında da yüz yüze eğitim şeklinde gerçekleştiriliyor.

 

KURS MERKEZLERİ İLE ÖĞRENCİLERE BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLANIYOR

Büyükşehir sayesinde özellikle kırsalda kurs merkezi olmayan ilçelerdeki öğrenciler artık farklı ilçelere veya Mersin merkeze gitmek zorunda kalmıyor. Öğrenciler, Büyükşehir’in kurs merkezleri ile ilçelerinde ve ailelerinin yanında kalarak üniversiteye hazırlanabiliyor.

Örneğin Aydıncık’ta daha önce hiç kurs merkezi yokken, 2019 yılının Eylül ayında açılan kurs merkezi ile birlikte öğrencilere büyük kolaylık sağlandı. Son olarak da 2020 yılı Eylül ayında Bozyazı ilçesinde açılan kurs merkezi ile de Büyükşehir, eğitimde verdiği hizmet ağını büyütmeye devam ediyor.

 

MERKEZLERE GİRİŞLER HES KODU İLE YAPILIYOR!

Kurs merkezlerinde öğrencilere verilen deneme kitapçıklarının yanı sıra belirli periyotlarla da deneme sınavı yapılıyor. Merkeze uzak ilçelerde açılan kurs merkezleri ile sınava hazırlanan öğrencilerin başarılarında da önemli bir yükseliş yaşanıyor.

Pandemi dolayısıyla öğrenciler birer kişilik oturma düzeni ile sınıfta yerini alırken, kurs merkezlerine girişleri HES Kodu ile yapılıyor.

 

ANAMURLUOĞLU: “ÖNCEKİ YILLARDA BURADA 4 YILLIK ÜNİVERSİTE KAZANAN ÖĞRENCİ YOKTU”

Aydıncık Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Sorumlusu Erdem Anamurluoğlu, ilçede dershanelerin kapanmasının ardından herhangi bir kurs merkezinin kalmadığını ve Başkan Vahap Seçer’in öncülüğünde açılan kurs merkezi sayesinde öğrencilerin uzak ilçelere veya merkeze gitmek zorunda kalmadıklarını anlattı. Pandemi dönemiyle eğitimlere bir süre online devam ettiklerini ve bu süreçte kaynak kitaplarla öğrencileri desteklediklerini ifade eden Anamurluoğlu, “Şu anda tekrar yüz yüze eğitime geçtik. Sabah mezun gruplara online eğitime devam ediyoruz. Öğleden sonra da 12. sınıf öğrencilerimize yüz yüze eğitime başladık. Öğrencilerimize deneme kitapçıklarını dağıtıyoruz. Mezun öğrencilerimiz kurs merkezine geliyorlar, buradan deneme sınavı kitapçıklarını alıyorlar, evde kendileri çözüyorlar ve sonuçlarını da rehber öğretmenimize gönderiyorlar. Beraber değerlendirme yapıyorlar. 12. sınıf öğrencilerimiz yüz yüze eğitime devam ediyorlar. Onlara da burada yine yüz yüze deneme sınavı yapacağız” dedi.

Anamurluoğlu, kurs merkezlerinden hem öğrencilerin hem de velilerin son derece memnun olduğunu sözlerine ekleyerek,  “Bizim burada 9 şubemiz ve 108 öğrencimiz var. Geçen yıl da yine 110 civarında öğrencimiz vardı ve bu öğrencilerimizden 40 tanesini üniversiteye kazandırmıştık. Önceki yıllarda 4 yıllık üniversite kazanan öğrenci yoktu burada. Geçen yıl kurs merkezine gelen öğrencilerden 16 tanesi 4 yıllığa, 24 tanesi de 2 yıllık üniversitelere yerleştirildiler” diye konuştu.

 

ÖZKAN: “TEK AMACIMIZ ÜNİVERSİTE SINAV BAŞARISI DEĞİL”

Büyükşehir Belediyesi’nin Bozyazı’da Eylül 2020’de eğitime açtığı kurs merkezinde de eğitimler devam ediyor. Bozyazı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Sorumlusu Mustafa Asilhan Özkan, 13 öğretmen, 1 büro personeli ve 1 görevli olmak üzere 15 personel ile hizmet verdiklerini belirterek, “Bozyazı Kurs Merkezi olarak tek amacımız üniversite sınav başarısı değil. Bununla birlikte sosyo-kültürel etkinlikleri de barındırmaktadır. Bu etkinliklerden bir kısmı tiyatrolar, geziler, sanatsal etkinlikler ve sportif faaliyetlerdir. Bununla ilgili Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığımız’ın güzel çalışmaları var. Kısmet olursa pandemi sürecini atlattığımızda bu etkinliklere ağırlık vereceğiz. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum malumunuz kötü durumda. İnsanlar ay sonlarını zor getirmekte” dedi.

 

TEPEKÖY: “ÖĞRENCİLERİMİZ BURAYA HES KODLARI İLE GİRİŞLERİNİ SAĞLIYOR”

Bozyazı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Tarih Öğretmeni Okay Tepeköy ise yüz yüze eğitimlere tüm önlemleri alarak başladıklarını, eğitimleri haftalık denemelerle pekiştirdiklerini aktardı. Tepeköy, “Ders plan program şeklimiz genelde öğrenci talep doğrultusunda hareketleniyor. Biz öğrencilerimizin açıklarını tespit edip, oraların kapatılmasına yönelik hedefleri belirlemiş öğretmen kadrosuna sahibiz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA