BAĞLANTI YOLLARI VE BARAJLAR BİTİRİLSİN | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAĞLANTI YOLLARI VE BARAJLAR BİTİRİLSİN


 

Çiftçiler, kentte yapımı devam eden baraj projelerinin bitirilmesi, bağlantı ve DSİ’ye ait kanal yollarının iyileştirilmesini istiyor!

HEDİYE EROĞLU

 

Devlet Su İşleri (DSİ) 18 yılda Mersin’de 8 baraj ve 11 göletin tamamlandığını açıklarken, Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Turgut Demir, bitirilmeyen barajların tamamlanmasını istedi. 

Özellikle, Pamukluk, Değirmançay va Aksıfat barajlarının gecikmesinin bölge çiftsini mağdur ettiğini söyleyen Demir, Mersin’in bu sayede önemli bir atılım yapabileceğini aktardı.

 

BARAJLAR TAMAMLANSIN

Demir, “Pamukluk Barajı Sulama projesi 185 bin dekarlık alanın cazibeyle sulanabilmesini sağlayacak. Ayrıca Değirmençay yine aynı şekilde binlerce araziyi suyla buluşturacak.

Yani kısacası ilimizde bulunan 5 barajın biran önce bitirilmesini hükümetimizden talep ediyoruz, çiftçilerimiz adına” dedi.

 

DSİ’YE AİT KANAL YOLLARI MEVZUATA TAKILIYOR

Öte yandan geçtiğimiz aylarda sık sık Mersin Büyükşehir Belediye Meclis gündeminde de gündeme gelen bağlantı yolları ile DSİ sınırları içerisinde kalan ve bu nedenle yetki tartışmalarına konu olan kanal yolları yatırımları içinde harekete geçme çağrısı yapan Demir, “DSİ’ye ait kanal yollarındaki bozuk yapı çiftçilerimizi mağdur etmektedir. Bu sorunda bir an önce çözümlenmelidir” dedi.

 

BAĞLANTI YOLLARI BİTİRİLMELİ

Yine çoğunluğu küçük ölçekli olan kent çiftçisinin bir başka sorunun da bağlantı yolları olduğunu aktaran Demir, “Bizim arazilerimiz küçük ölçekli, Ayrıca bağlantı oylarlı yatırımları hızlanmalı. Özellikle Devlet Su İşleri sınırları içerisindeki yol sorunu çözülmeli. Bu sorun memleket meselesi, kim çözecekse çözsün bizde Allah razı olsun diyelim” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA