“SURİYELİLERİN KALDIĞI ÇADIRLARDA NEDEN ELEKTRİK YOK?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SURİYELİLERİN KALDIĞI ÇADIRLARDA NEDEN ELEKTRİK YOK?”


 

Adanalıoğlu’nda bulunan Suriyeli sığınmacıların kaldığı çadırlarda elektrik kesintisini TBMM gündemine getiren HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, “Çadırlardaki elektrik kesilmesinin nedeni nedir?” diye sordu.

Haber Merkezi

 

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, Mersin'in Akdeniz İlçesi Adanalıoğlu Mahallesinde yaşayan Suriyeli mültecilerin elektrik kesintisini meclis gündemine taşıdı.

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin  yanıtlaması için soru önergesi verdi.

Rıdvan Turan önergesinde “22.01.2021 tarihi, saat 11.00 sularında, Mersin’in Adanalıoğlu kırsalında tarım işçisi Suriyeli mültecilerin yaşamakta olduğu çadır kamplarında Enerji SA ekipleri ve emniyet güçleri tarafından elektrikler kesilerek, var olan elektrik kabloları toplanıp götürülmüştür.

Enerji SA ekipleri, sahada kullanılan elektriğin kaçak olduğu gerekçesiyle her bir çadır için tutanak tutmuştur. Mülteci kampındaki elektrik yaklaşık 6 senedir zorunlu olarak kaçak kullanılırken benim de içinde olduğum HDP heyeti tarafından ziyaret edilmesi sonrasında kesilmesi manidardır. Suriyeli mültecilerin herhangi bir kimlik belgesi ve ikametgahı olmadığı için zorunlu olarak elektriği kaçak biçimde kullanmaktadır. Mülteciler elektrik faturasını ödemekten kaçınmamaktadır. Bizatihi kendilerinin abone yapılması durumunda kullandıkları elektriğin faturasını ödemeyi tercih etmektedir.  Suriyeli mültecilerin kendi çabalarıyla kurdukları çadır kampındaki yaşam düzeyi asgari standartların çok altında olmasına rağmen elektriklerinin kesilmesi kabul edilemez. Çünkü Suriyeli mültecilerin inşa ettikleri çadırlarda yaklaşık 200’ü çocuk olmak üzere toplam 600 mülteci yaşamaktadır. Elektrik kullanımı mültecilerin asgari yaşamlarını sürdürmeleri için önemli bir unsurdur. Dolayısıyla Adanalıoğlu’nda yaşayan mültecilerin kesilen elektrikleri tekrar abonelikleri yapılarak açılmalıdır.” dedi.

 

BU SORULAR YANIT BEKLİYOR

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan önergesinde şu sorulara yer verdi:

“Mersin Adanalıoğlu’nda Suriyeli mültecilerin yaşadıkları çadırlardaki elektrik kesilmesinin nedeni nedir? Suriyeli mültecilerin elektriklerinin kesilmesinin HDP heyetinin mültecileri ziyaret etmesi arasında bir ilişki var mıdır? Bakanlığınız tarafından Adanalıoğlu’nda yaşayan mültecilerin kesilen elektriklerinin açılması için herhangi bir girişimi olacak mıdır? Türkiye genelinde tarım işçisi olarak çalışan Suriyeli mültecilerin elektrik aboneliği başta olmak üzere ikametgah sorunlarının çözümü için Bakanlığınızın herhangi bir çalışması olacak mıdır?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA