ŞİRKET FARKLI SÖYLÜYOR, BAKAN FARKLI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ŞİRKET FARKLI SÖYLÜYOR, BAKAN FARKLI!


 

10 yıldır tamamlanması beklenen Çukurova Havalimanı projesi hakkında ihaleyi alan şirket Haziran 2023’de açılacak dese de, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan Mart 2022’de açılacağını duyurdu.

AYŞENUR ÖNAL

 

Mersin’in dünyaya açılan kapısı olarak görülen ve yapımı yılan hikayesine dönen Çukurova Havalimanı’nın üstyapı tesislerini yap-işlet-devret (YİD) modeli ile inşa edecek Favori İşletmecilik AŞ/Yako Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret AŞ. Ortak Girişimi ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) arasında yer teslimi sözleşmesi imzalanmıştı.

10 yıldır yapılmaya çalışılan, 9 kez ihale edilen ve en son geçtiğimiz aylarda ihale edilen Uluslar arası Çukurova Havalimanı, bu kez de yandaş bir isme ihale edilmesi ile tepkilerin odağı olmuştu. AKP Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Erhan Çontar ise havalimanı ile ilgili yaptığı bir konuşmada, pandemiden dolayı müteahhitlerin çekindiğini söylemişti.

 

BAKAN TARİH VERDİ!

Son olarak AKP 7. Olağan Genel Kurulunda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Çukurova Havalimanı'nın açılışı için tarih verdi. Çalışmalardan bahseden Elvan, “Çok beklediğinizi ve sürecin uzadığını biliyorum. Artık bu işi tamamlamakta kararlıyız. Altyapı yatırımları bitti, üstyapıya yönelik ihalesi yapıldı. Yüklenici firma 2 hafta içerisinde çalışmalara başlayacak. 2022 yılı mart ayında Allah'ın izniyle Çukurova Havalimanı'nın açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

 

ŞİRKET HAZİRAN 2023 DEMİŞTİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Hüseyin Keskin ile Favori İşletmecilik AŞ/Yako Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret AŞ Ortak Girişimi adına Süleyman Kuzova arasında yatırımın yer teslimine ilişkin 24 Aralık 2020’de sözleşme imzalanmıştı. Favori İşletmecilik AŞ/Yako Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret AŞ Ortak Girişimi, yatırımın mimari projelerini hazırlamak üzere çalışmalarına devam edeceğini ve ilerleyen günlerde yatırımın temellerini atacaklarını duyurmuştu. Ortak Girişimin planlamalarına göre birinci etap yatırımların tamamlanmasıyla havalimanı 2,5 yıllık çalışma sonrasında Haziran 2023’e kadar vatandaşın hizmetine sunulacaktı ve yatırımı 25 yıl işlettikten sonra devlete devredecekti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA