ERKEĞİN BAHANESİ, KADININ KURTULUŞU; ŞİDDET! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ERKEĞİN BAHANESİ, KADININ KURTULUŞU; ŞİDDET!


 

Sistematik şiddete maruz kalan ve ölüm tehditleri alan kadınların kurtulmak için son çare olarak şiddeti seçtiğine dikkat çeken avukat Şirin Güner, yargılanmalarında bunun göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguladı.

AYŞENUR ÖNAL

 

Kendisi ve çocuklarına şiddet uygulayan evli olduğu Ali Toprak’ı öldürdüğünü itiraf eden Alime Toprak’a kadın örgütlerinden destekler geliyor. Alime Toprak’ın öz savunmaya mecbur bırakıldığına dikkat çeken kadınlar, 6284 sayılı kanun ve İstanbul Sözleşmesi’nin etkin kullanımını istiyor.

Sanık vekili olarak Alime Toprak’ın yargılanmasını takip edecek olan Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Merkez Başkanı Şirin Güner, kadınların uzun süreler hayati tehlike altında kaldıktan sonra son çıkış yolu olarak şiddete başvurduğuna dikkat çekti. Erkeklerin ise talep ettikleri bir şey elde edemediğinde ilk olarak şiddete başvurduklarını belirten Güner, yargının bunları göz önünde tutarak öz savunmaya mecbur kalan kadınların buna göre yargılanması gerektiğini söyledi.

 

ALİME TOPRAK DAHA ÖNCE ŞİKAYETTE BULUNMUŞ!

Toprak’ın itirazını televizyondan öğrendiklerini söyleyen Güner, “Bir insana karşı şiddet uygulanmasına kızıyoruz ama yaptığı öz savunmadır. Çocuklarını kurtarmak için yapmıştır. Kadının bu suçu işlerken içinde bulunduğu baskıların objektif bir şekilde değerlendirilmesi ve Toprak’ın içinde bulunduğu duyguların sübjektif değerlendirilmesinin doğru olduğunu düşünüyoruz. Yıllarca şiddet gören kadınlar buna farklı bir şekilde dur demeye başladı. Alime Toprak kendine ve çocuklarına karşı şiddete sessiz kalmamıştır. Şiddetin nerede ve nasıl olduğuna yönelik araç ve Alime Toprak’ın o gün gördüğü şiddete duyduğu öfke ile çocuklarını korumak için bu eylemi gerçekleştirmiştir. Sonuçta şiddetin durması için yapılan çalışmalar, şiddetin önlenmesi için çözüme yönelik daha etkili araçların kullanılması gerektiğini de göstermiştir. Alime daha önce de şikayette bulunmuş. Bu şikayetler bugünlerin habercisi” diye konuştu.

 

“ERKEKLER TALEPLERİ REDDEDİLİNCE ŞİDDETE BAŞVURUYOR”

Erkeklerin şiddete başvurma nedenlerine değinen Güner, “Kadına karşı yapıla bu fiillerin çoğunda erkekler ‘ben on çok seviyordum öldürmek istemezdim ya da evlenme teklifimi kabul etmedi’ gibi bahaneler var. Öz savunmaya başvuran kadıların çoğunun ölüm tehdidi altında olduğunu görüyoruz, erkekler gibi kendi talepleri reddedildiği zaman başvurdukları yol değil. Kendi ve çocuklarının yaşamanı savunmak için yapıyorlar” sözlerine yer verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA