İKLİM HABERCİLİĞİ İÇİN İLK ADIM AKDENİZ’DE ATILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İKLİM HABERCİLİĞİ İÇİN İLK ADIM AKDENİZ’DE ATILDI


 

Küresel ısınmanın artan etkileri ile iklim haberciliğinin önemi artarken, Anadolu gazetecilerinin ‘iklim haberciliği’ gelişimine Ekosfer Derneği’nden katkı geldi. Derneğin iklim haberciliği eğitimlerine Akdeniz bölgesinden start verildi.

HEDİYE EROĞLU

 

Akdeniz bölgesi gazetecilerinin ‘iklim haberciliği’ gelişimine Ekosfer Derneği'nden katkı geldi. Derneğin yürüttüğü İklim Haberciliği Ağı'nın ilk eğitimi Mersin, Adana ve Antalya'dan gazetecilerin katılımıyla pandemi nedeniyle online gerçekleştirildi.

İklim Haberciliği Eğitimi'yle iklim krizi hakkındaki farkındalığın artırılması için gazetecilerle teorik ve pratik bilgiler paylaşılırken, nitelikli haberler yazabilmek için haber konuları ve yazım yöntemleriyle ilgili beraber akıl yoruldu.

 

ANADOLU BASININA İKLİM İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ ÇAĞRISI

Eğitimde Proje Koordinatörü Nur Banu Kocaaslan Semercioğlu, yerel basının önemine dikkat çekerek, “Siz olmadan ülke ile bağımız kopuyor. Örneğin Mersin’de Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde patlama meydana geldiğinde bu durumdan yerel medya sayesinde haberdar oluyoruz” dedi.

İklim krizinin Türkiye’deki etkilerini anlayabilmek için güç birliğine, daha iyi bir bağ kurmaya ihtiyaç olduğunun altını çizen Kocaaslan, “Birbirimizden daha fazla haberdar olmak istiyoruz. Bu kapsamda bu buluşmalar için 3 ayı aşkın süredir hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Kitapçıklar hazırladık. Bir web sitesi kurduk. İklim krizinin sık sorulan sorularına dair yanıtlar paylaşıyor ve iklim krizi haberlerinin yazılmasına ilişkin içeriklerimiz var” diyerek Anadolu basınını işbirliğine çağırdı.

 

İNTERAKTİF HİKAYE ANLATICILIĞI FARK YARATIYOR

Nur Banu Kocaaslan daha sonra, “İklim haberciliğinde interaktif hikaye anlatıcılığı” başlıklı bir de sunum yaptı. “Tarihin en eski hikaye anlatıcılarıdır gazeteciler. İklim krizini anlatmakta zorlanabiliriz” diyen Nur Banu Kocaaslan, bu bölümde dünyadan farklı haber örnekleri sundu.

Kocaaslan, bugün dünyanın yüzde 1’inin sıcaklık nedeniyle zorlayıcı bölgelerde yaşadığını, kuraklığın artması ile sayının da artmasının beklendiğini, 2070’de yüzde 19’a çıkabileceğini  aktardı.

Milyonlarca insan evi olarak adlandırdığı topraklardan nereye gideceğine dair haberlere dikkat çeken Nur Banu Kocaaslan, bu durumun iklim göçlerini beraberinde getireceğine vurgu yaparak, haber örneklerini paylaştı. İnteraktif anlatımların okurun haberi anlamasını kolaylaştırdığını belirten Kocaaslan, Anadolu gazetecilerine bu tür haberler ile okuyucuları ile buluşmayı önerdi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA