“NÜKLEER YASAKLANMALI!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“NÜKLEER YASAKLANMALI!”


 

Ülkenin hiçbir yerinde nükleer santral istemiyoruz diyen Mersin NKP, “ne Mersin’de ne Sinop’ta ülkemizin ve dünyanın hiçbir yerinde nükleer santral istemiyoruz. Nükleer santraller felakettir ve dünyanın her tarafında yasaklanmalıdır!” çağrısı yaptı.

Haber Merkezi

 

Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP), Akkuyu Nükleer Güç Santralinde (NGS) yaşanılan patlama ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yaşanılan deprem sonrası bir açıklama yayınladı.

NKP açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Yine Akkuyu yine vukuat ve depremler! Öncelikle başta Kıbrıs'ın bütününde yaşayanlar olmak üzere depremi yaşayanlara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz! Bölgede deprem olmaz diyenlerin gafleti bitmiştir umarız.

Üç gün önce yine halkın sağlığı gözetilmeksizin, doğanın-çevrenin dengesi hesap edilmeksizin dinamitler patlatıldı Akkuyu'da. Küçük ölçekli depremler oluşturan bu dinamit patlatmaları Akkuyu ve çevresinde büyük maddi hasarlara yol açmakla birlikte, resmi açıklamaya göre de iki kişi yaralandı. Yaz aylarında çok daha yoğun insan sirkülasyonu olan bölgede böyle bir patlama büyük can kayıplarına yol açabilirdi. Ve bu patlamalar planlıymış. Planlı patlamalar böyleyse, plansız patlamalarda ne olur düşünmek bile korkunç geliyor.

 

“NEDİR BU FÜTURSUZLUK, BU NASIL BİR HOYRATLIKTIR?”

Nedir bu fütursuzluk, bu nasıl bir hoyratlıktır? Mersin ve çevresinde yaşayanların hemen hepsinin nükleer santrale karşı olmalarına rağmen ve daha inşaat halindeyken bile halkın sağlığını kötü etkileyen, çevreyi doğayı yok eden bir zihniyetin nükleer santral çalışmaya başladığında olacakların nasıl bir felakete yol açacağını bugünden gösteriyor bize. Ve dahası nükleer santralde olacak bir kazanın sorumlusu yüklenici firma değil Türkiye Cumhuriyeti devleti olacaktır. Bu nasıl bir anlaşmadır. Böyle bir anlaşma kabul edilemez ve iptal edilmelidir!

 

“CANLILARIN YAŞAM HAKKINA SAYGI DUYMAK ZORUNDALAR”

ROSATOM ve ROSATOM'UN altındaki veya bileşenleri Türkiye Cumhuriyeti'nin yasalarına tabi değiller gibi hareket ediyorlar. Bu ülke yolgeçen hanı değildir, Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları en az ülkemizde hoyratça davranan yabancı şirketlerin vatandaşları kadar değerlidirler ve Türkiye Cumhuriyeti'nde ki bütün canlıların yaşam hakkına saygı duymak zorundalar.

 

“NÜKLEER SANTRALLER FELAKETTİR”

Elektrik Mühendisleri odası diyor ki; Nükleer enerji çare değil 60 yıl öncesinin çaresizliğidir. Yani nükleer santrali yaptıranlar; çaresizliğinizi bizlere çare olarak göstermeye çalışıyorsunuz! Son olarak: ne Mersin'de ne Sinop'ta ülkemizin ve dünyanın hiçbir yerinde nükleer santral istemiyoruz. Nükleer santraller felakettir ve dünyanın her tarafında yasaklanmalıdır!”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA