ÖZ SAVUNMA HAKTIR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÖZ SAVUNMA HAKTIR!


 

Sürekli şiddet gördüğü Ali Toprak’ı öldürülmemek için öldürdüğünü itiraf eden Alime Toprak’a, kadın örgütlerinden destek geldi. Mersin Kadın Platformu, “Öz savunma haktır. Görevliler görevini yapmıyor, kadınlar buna mecbur kalıyor” dedi.

AYŞENUR ÖNAL

 

Her gün maruz kaldığı şiddetten kurtulmak ve ölmemek için eşi Ali Toprak’ı öldüren Alime Toprak, cinayeti canlı yayında itiraf etti.

31 Ağustos 2020 tarihinde serada çalışan Ali Toprak, ölü bulunmuştu. Cinayet günü birlikte çalıştıkları muz serasına gittiklerini anlatan Alime Toprak; “Ben çalıştığımız diğer seraya su almaya gitmiştim. Geldiğimde öldürülmüştü” demişti. Ancak canlı yayında konuşan Toprak, “Kocamı ben öldürdüm. O gün serada beni çok dövdü. Çocuklarıma da zarar vermek istiyordu. Onları korumak için Ali’yi öldürdüm” dedi.

 

“GÖREVLİLER GÖREVİNİ YAPMIYOR, FATURA YİNE KADINA KESİLİYOR”

Yaşanılan olayla ilgili açıklama yapan Kadın Platformu Üyesi Zeynep Kaya, “Öz savunma haktır. Görevliler görevini yapmıyor, kadınlar buna mecbur kalıyor” dedi.

Nimet Akgün ve Melek İpek’in de öz savunmaya mecbur kaldığına dikkat çeken Kaya, “Kadınlar ölmemek için öz savunmaya kalkışıyor. Bunların örneklerini hep görüyoruz, kadın şikayet ediyor ama şikayeti kolluk kuvvetleri tarafından ciddiye alınmıyor ve adli kontrol şartı ile serbest bırakılıyor. Bu yaşanılan olayları adli makamların dikkate alması lazım, kadın öldürmese öldürülecekti. Her olayda görüyoruz kadın muhakkak şikayette bulunmuş oluyor. Görevliler görevini yapmadığı için sonuç buraya geliyor ve fatura yine kadına kesiliyor” sözlerine yer verdi.

 

“NİMET AKGÜN VE MELEK İPEK’TE DE BUNU YAŞADIK”

Adli makamların tarafsız olması gerektiğinin altını çizen Kaya, “Kadınlar şikayette bulunduğu halde kolluk kuvvetleri bununla ilgili gereken tedbiri almıyor ve sonuç buraya geliyor. Nimet Akgün ve Melek İpek’te de bunu yaşadık. Fatura hep kadına kesiliyor. İstanbul Sözleşmesi’ni bu yüzden savunuyoruz. Yargı bir zincirdir ve zincirin bir halkasının dahi eksik olmasıyla sonuç hep buraya geliyor. Kadınlar kendi adaletlerini sağlamak zorunda bırakılıyor. Biz kadın örgütlerinin bu olaylara bakışı ortada. Olayların takipçisi olacağız, haklarımız için sokaklarda, meydanlarda mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA