MEÜSEM’İN BAŞARILI FAALİYETLERİ YÖK’ÜN DERGİSİNDE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜSEM’İN BAŞARILI FAALİYETLERİ YÖK’ÜN DERGİSİNDE


 

YÖK, Yüksek Öğretim Dergisi’nde MEÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin COVID-19 pandemisi süresince uzaktan eğitim yoluyla yürüttüğü eğitim faaliyetlerine yer verdi.

Haber Merkezi

 

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından yayınlanan Yüksek Öğretim Dergisi, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin COVID-19 pandemisi süresince uzaktan eğitim yoluyla yürüttüğü eğitim faaliyetlerine son sayısında yer verdi.

Derginin Ocak 2021 tarihinde yayınlanan 19. sayısında “Mersin Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEÜSEM) Uzaktan Eğitim Yöntemiyle Türkiye’ye ulaşıyor” başlığıyla yayınlanan haberde MEÜSEM’in başarıyla yürüttüğü eğitim çalışmalarının altı çizildi.

MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’nın da büyük önem verdiği yaşam boyu öğrenme konusunda etkinliklerini pandemi döneminde de aralıksız sürdüren MEÜ Sürekli Eğitim Uygulama Ve Araştırma Merkezi çalışmaları dergide çeşitli açılardan ele alındı.

Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (MEÜSEM), Merkez Müdürü Doç. Dr. Esma Dumanlı Kadızade yönetiminde COVID-19 süresince yürüttüğü faaliyetlere değinilen haberde “Üniversiteler eğitim-öğretim, araştırma ve geliştirme faaliyetlerini sürdürürken diğer yandan da her vatandaşın katılımına yönelik eğitimlerle yaşam boyu gereksinim duyulan becerileri onlara kazandırmak için gayret etmeyi önemli bir görev sayıyor. Üniversite ile kent arasında bağ kuran Mersin Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEÜSEM) de Covid 19 pandemisi nedeniyle Mersin Üniversitesi’nin deneyimli akademik kadrosunun bilgi birikimini vatandaşlarımıza artık uzaktan eğitim yoluyla aktarıyor” ifadelerine yer verildi.

Yüksek Öğretim Dergisi, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin “Bir kentin kalkınmasının ülkenin kalkınması” anlayışından hareketle kentine değer katmayı hedeflediğini vurgularken, dünya çapında yapılan projelere de değindi ve Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Türkiye’de British Council tarafından yürütülen “Yüksek ve İleri Öğretim Fırsatları ve Perspektifleri” (HOPES) adlı projesi örnek olarak gösterildi.

Haberde özellikle Covid-19 pandemisi sürecinde de Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin uzaktan eğitim yöntemiyle Mersin Üniversitesi’nin deneyimini ülke geneline yayarak farklı illerden çok sayıda katılımcının çeşitli konularda eğitim almalarını ve bu eğitimlerini belgelendirmelerini sağladığı belirtildi. Bu dönemde elektrik mühendislerine ve adaylarına yönelik 56 saatlik Sertifikalı “Elektrik Makineleri Kursu”, hastanelerin ihtiyaçları doğrultusunda “Hasta İşlemleri ve Kabul Elemanı Sertifikasyon Programı, Tıbbi Sekreterlik”, mühendislere ve mühendis adaylarına yönelik "Güç Sistemleri Analizi Kursu” gibi eğitimlerin verildiği bilgisi de paylaşıldı.

Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Esma Dumanlı Kadızade YÖK’ün Yüksek Öğretim Dergisi aracılığıyla MEÜ ve Merkez faaliyetlerine dikkat çekmesinin kendilerini gururlandırdığını ifade ederek “Pandemi döneminde aktif bir biçimde etkinliklerimizi sürdürdük. Bu etkinliklerin ülkemiz çapında ses getirdiğini görmek bizleri memnun ediyor. Bizlere her türlü imkânı sunan Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’ya ve bilgi birikimlerini bizlerle ve katılımcılarımızla paylaşan Üniversitemiz öğretim elemanlarına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA