HASARIN FATURASI YAKINDA ÇIKAR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HASARIN FATURASI YAKINDA ÇIKAR


 

Zirai don uyarısı üzerine nöbet tutan çiftçileri ziyaret eden Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Turgut Demir, 3-4 güne hasarın ortaya çıkacağını söyledi.

 AYŞENUR ÖNAL

 

Mersin’de gece hava sıcaklıklarının eksileri göstermesinin ardından çiftçi seralarında nöbet tuttu. Emeklerinin boşa gitmemesi için gece saatlerinde düşen hava sıcaklığına rağmen seralarında nöbet tutan çiftçiler, çareyi soba yakmakta buldu.

Çiftçinin durumunu gözlemek için sahada olan Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Turgut Demir, Adanalıoğlu’na giderek gözlem yaptı. Örtü altı sebze alanlarını incelediğini söyleyen Demir, hasarın ilk günden tespit edilemeyeceğini, 3-4 gün içinde çiftçinin ne durumda olduğunun belli olacağını söyledi.

Meteorolojinin uyarısı üzerine çiftçinin önlemlerini erken aldığına dikkat çeken Demir, “Çiftçimiz şimdilik önlemini almaya çalıştı. Yağmurlamalarını çalıştırabilenler korudu serayı ama donan yağmurlamalar da oldu. Seranın etrafında saman ve lastik yakan çiftçiler de vardı. Sobası olan zaten sobalarını yaktılar. gece sıcaklık -1, -4 arasındaydı. 4-7 derece arasında tutmayı başaranlar oldu. Umarım en az hasar ile atlatırız bu donu” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA