BÖYLE Mİ TELAFİ EDİLECEK? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÖYLE Mİ TELAFİ EDİLECEK?


 

Uzaktan eğitimi herkese eşit vermeyi başaramayan MEB, çareyi tüm öğrencilere yüksek not vermekte buldu. Öğretmenlerin yüksek not için baskılanmasını kabul etmeyen Eğitim-Sen Mersin Şubesi, fırsat eşitsizliğinin böyle çözülemeyeceğini vurguladı.

AYŞENUR ÖNAL

 

Uzaktan eğitime geçilmesinin üzerinden neredeyse 1 yıl geçmiş olmasına rağmen eğitimde fırsat eşitsizliğini engelleyemeyen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), çareyi tüm öğrencilere yüksek not vermekte buldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği ve Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’nün 25.10.2020 tarihli ve 45512797-10.07.01-E.18443982 sayılı yazısı kapsamında 2020-2021 eğitim öğretim yılı birinci döneminde yapılan tüm sınavlar iptal edildi.

Yapılan açıklamaya göre şu ifadelere yer verildi;

“2020-2021 eğitim ve öğretim yılının birinci donem puanı belirlenirken ilkokul 4’üncü sınıf, ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında birinci dönemde yapılmış olan sınavlar dönem sonu puan hesaplamasına dahil edilmeyecektir. Ancak velinin 21.01.2021 tarihine kadar okul müdürlüğüne başvurması halinde yapılmış olan sınavlardan alınan puanlar dönem puan hesaplamasına dahil edilecektir.

1’inci, 2’nci ve 3’üncü sınıflarda dönem sonu işlemler ilgili (a) Yönetmelikte belirtildiği şekliyle uygulanmaya devam edecektir. 4’üncü sınıflarda sadece ders etkinliklerine katılım puanlarının aritmetik ortalaması ile dönem puan hesaplanacaktır.

15’inci, 6’ncı 7’nci ve 8’inci sınıflarda dönem puanı sadece ders etkinliklerine katılım puanları ve varsa proje puanlarının aritmetik ortalaması ile oluşturulacaktır.

Karne basımı ve dağıtımı yapılmayacak olup karneler elektronik ortamda erişime açılacaktır.

Öğrencilerin birinci dönem sonu puanına etki ederek değerlendirmeler yapılırken, ilköğretim kademesinin, öğrencilerin derslerdeki başarısızlığına bakılarak elenecekleri bir dönem değil, öğretim programlarında öngörülen derslerin ve çalışmaların ortak katkısıyla ve yetenekleri ölçüsünde yetiştirilecekleri bir dönem olduğu göz önünde bulundurulmalıdır. Öğrencilerin kendi yaş grubu içinde kişisel, sosyal ve akademik gelişimini destekleyecek şekilde bir bütün olarak değerlendirilmesi esastır. Bu doğrultuda öğretmenin öğrenci hakkındaki kanaati ile içinde bulunulan olağanüstü salgın süreci de dikkate alınarak pedagojik açıdan öğrencinin yüksek yararı gözetilecek ve tüm öğrencilere ders etkinliklerine katılım puanı verilecektir. Ayrıca bu süreçte öğretmenlerden öğrencilere verdikleri ders etkinliklerine katılım puana ilişkin herhangi bir belge talep edilmeyecektir.”

 

EĞİTİM-SEN’DEN TEPKİ

Bu uygulamanın MEB’in kendi hatasının üstüne kapatmak olduğuna dikkat çeken Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, “MEB fırsat eşitliğini sağlayamadı ve bunun üzerini örtmek için eğitim emekçilerini kullanıyor” dedi. Öğretmenlerin yüksek not vermeleri için üzerilerine baskı kurulduğu iddialarına ise tepki gösteren Sümbül, “Öğretmenin inisiyatifine bırakılmış ama bir de baskı ile vebal altında bırakılıyor. Kabul edilir değil” sözlerine yer verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA