AKKUYU YİNE SKANDALLARLA ANILIYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKKUYU YİNE SKANDALLARLA ANILIYOR!


 

Zemin çatlakları iddiaları ile defalarca kez gündeme gelen Akkuyu NGS, şimdi de yol yapımı sırasında olduğu iddia edilen patlama ile panik yarattı. Yapım aşamasında dahi bu kadar sorun çıkması vatandaşı endişelendirirken, eskiye nükleer enerji sevdasından vazgeçilmesi istendi.

AKKUYU’DA PATLAMA İDDİASI!

 

AYŞENUR ÖNAL

 

Mersin'de yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) yol yapımı sırasında meydana geldiği iddia edilen patlatma sonrası yakın çevredeki bazı evlerin hasar gördüğü, 1 kişinin ise yaralandığı iddia edildi.

Olayı sosyal medyasında paylaşan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Nükleer Santral inşaatının başlamasından bu yana bir türlü sıkıntılar sona ermedi. Gerek zemininde meydana gelen çatlaklar gerekse de meydana gelen patlamalardan dolayı çevre halkının, Mersinlinin huzuru kalmadı. Yöre halkı panik halinde. Bölge halkımızın evlerinin camları, duvarları, kapıları yıkıldı. Her taraf binlerce cam kırığı ile dolu” diye tepki gösterdi.

 

AKKUYU'DAKİ PATLAMAYA SORUŞTURMA

 

Akkuyu Nükleer Santralindeki patlatma sonrası çıkan haberler üzerine açıklama yapan Mersin Valiliği; patlamanın planlı olduğunu ve sorumlular hakkında işlem başlatılacağını duyurdu.

 

 

“REKLAMDAN ÇOK HALKIN SAĞLIĞINI DÜŞÜNÜN”

Patlamayı sosyal medyasında duyuran CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, meclis gündemine de taşıdı.

Soğuk kış gününde vatandaşın camsız evlerde yaşamak zorunda kaldığına dikkat çeken Başarır, “Temel atma sırasında beton zeminde defalarca çatlakların oluştuğu düşünüldüğünde ve yaşanan bu olaydan sonra Akkuyu Nükleer Santrali’nin yapımı neden bu denli sorumsuzca ve ciddiyetten uzaktır? Bu soğuk kış gününde camları ve kapıları kırık halde vatandaşlar ne zamana kadar bekletilecektir?” diye sordu. 

 

EMO: "NÜKLEER ENERJİ 60 YIL ÖNCESİNİN GÜNDEMİ"

EMO Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Özdağ, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın, “Eğer dünyanın ilk 10 ekonomisi olma hedefini gözetiyorsanız mutlaka nükleer enerjiye ihtiyacınız var” sözlerine “Eski kuralları, eski teknolojileri saplantı haline getirmemeliyiz" diyerek cevap verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA