AKKUYU’DAN SAATLER SONRA AÇIKLAMA GELDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKKUYU’DAN SAATLER SONRA AÇIKLAMA GELDİ!


 

Dün akşam saatlerinden Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaatında yaşanılan patlamaya Akkuyu yetkililerinden saatler sonra açıklama geldi!

Haber Merkezi

 

Akkuyu’da yaşanılan patlamadan saatler sonra Akkuyu Nükleer A. Ş.’den yanıt geldi. Patlamayı yüklenici firmanın yaptığını söyleyen yetkililer, firmaya soruşturma başlatıldığını bildirdi. Ayrıca yaralanan 2 vatandaş olduğunu ve çok sayıda evin de hasara uğradığı bilgisini veren firma, hasar tespit çalışmalarının ardından zararın tazmin edileceğini duyurdu.

Akkuyu yetkililerinden gelen açıklama şu şekilde;

“Büyükeceli, Gülnar, Mersin. – 19 Ocak 2021 Salı günü, Akkuyu Nükleer Güç Santrali sahasına giden bağlantı yolunun yapımını yürüten alt yüklenici şirket tarafından planlı delme ve patlatma çalışmaları yapılmıştır. Bu çalışmalar sırasında Büyükeceli Mahallesi’nde bulunan bazı konutların camları hasar görmüş, iki kişi cam kırıkları nedeniyle hafif şekilde yaralanmıştır. Yaralanan vatandaşlara derhal yerinde acil müdahale yapılmıştır.

Olay yerinde Jandarma yetkilileri ve ilgili diğer kurumlar çalışmalarını sürdürmekte, hasar görmüş evlerde ikamet eden vatandaşların acil ihtiyaçları da karşılanmaktadır.

Mahallede yerel yetkililer tarafından yürütülen hasar tespit çalışmaları devam etmektedir. Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından zarar tazmini gerçekleştirilecektir.

Akkuyu Nükleer A.Ş. alt yüklenici şirket ile koordineli şekilde olayın nedenlerine ilişkin detaylı soruşturmayı yürüten güvenlik kuvvetlerine gerekli her türlü desteği ve yardımı sağlamaktadır. Soruşturmanın ardından ileride bu tür kazaların önüne geçilmesi için gerekli önlemler alınacaktır.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA