AKKUYU’DA PATLAMA İDDİASI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKKUYU’DA PATLAMA İDDİASI!


 

Akkuyu NGS’de yol yapımı sırasında meydana geldiği iddia edilen patlamada, evler hasar görürken, Nurhan K. isimli bir vatandaşında yaralandığı bilgisi verildi.

AYŞENUR ÖNAL

 

Gülnar Büyükeceli'deki nükleer santral şantiyesinde dağ patlama sırasındaki patlamada yaşlı kadın başından yaralandı

Mersin'de yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşa çalışmaları sırasında gerçekleştirilen patlatma sonrası yakın çevredeki bazı evlerin hasar gördüğü, 1 kişinin ise yaralandığı iddia edildi.

Alınan bilgilere göre; Mersin'in Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesindeki Akkuyu Nükleer Santrali inşaat sahasında dağ patlatma çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar sırasında kontrollü patlatma işlemleri de yapılırken çevre sakinleri gerçekleşen patlamalar sonrası evlerinin hasar gördüğünü iddia etti. Dağlık alanda gerçekleştirilen patlatma çalışmaları sırasında bazı evlerin kapı ve pencerelerinde hasar oluştuğu, yine aynı olayda 65 yaşındaki Nurhan K. isimli bir kişinin ise başından yaralandığı ifade edildi. Yaralı Nurhan K'nin hastaneye kaldırıldığı, durumunun iyi olduğu belirtildi.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde de santralde gerçekleştirilen patlatma çalışmalarında çevredeki yerleşim yerlerinde bulunan evlerin yine zarar gördüğü iddia edilmişti.

 

“BU PATLAMALAR FELAKETİN HABERCİSİ”

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin Akkuyu Nükleer Santrali inşaatında meydana geldiği iddia edilen patlama ile ilgili açıklama yaptı. Twitter hesabından paylaşım yapan Başarır, “Mersinlilerin artık huzuru kalmadı! Nükleer Akkuyu Santrali’nde 18.20 civarıyla yaşanan patlamadan ötürü, Gülnar bölgesinde kırılmayan cam ve kapı kalmadı. Yol yakınken, bu yanlıştan vazgeçin. Henüz tamamlanmadan yaşanan bu patlamalar, felaketin habercisi” dedi.

Patlamanın neden kaynaklandığı konusunda Kaymakam ve Büyükeceli Jandarma Komutanı ile görüşmesine ve kendilerinin olay yerinde olmasına rağmen bilgi alamadığını belirten CHP’li Başarır, “Nükleer Santral inşaatının başlamasından bu yana bir türlü sıkıntılar sona ermedi. Gerek zemininde meydana gelen çatlaklar gerekse de meydana gelen patlamalardan dolayı çevre halkının, Mersinlinin huzuru kalmadı. Yöre halkı panik halinde. Bölge halkımızın evlerinin camları, duvarları, kapıları yıkıldı. Her taraf binlerce cam kırığı ile dolu. Yazlıklarında bulunan vatandaşlarımız korkudan evlerin dışına çıkıp sahile hücum ettiler. Mersinliler artık bu sıkıntıları yaşamak istemiyor. Mersin halkı, hemşerilerim bu topraklarda bu tehlike altında yaşamak istemiyor. Mersinliler olarak bizler bu bölgede Nükleer Santral istemiyoruz” sözlerini dile getirdi.

Bir tepki de CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’den geldi. Bir vatandaşın evinin kırık cammlarını gösterdiği video paylaşan Antmen, “Mersin Büyükeceli'de Akkuyu Nükleer İnşaatının yanındaki yol yapım çalışmaları esnasında yaşanan dinamit patlamaları esnasında onlarca ev hasar gördü. Dinamit patlamalarını yapan Akkuyu Nükleer İnşaatını yapan taşeron firmalardan birisi olduğu bilgisi var” notunu paylaştı.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA