"TABİATA HAYAT OLAQ" | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

"TABİATA HAYAT OLAQ"


 

Haber Merkezi

 

Azerbaycan'da 3 okulun ve Türkiye’de 10 okul ortaklığı ile "Tabiata Hayat Olaq" projesi başladı. 

Proje kapsamında Mersin'in Anamur ilçesinde öğrenci tanışma Webinar’ı düzenlendi. Toplantıya Anamur Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş, Kocaeli Tema Vakfı İl Temsilcisi Nermin Tol konuk oldu. Buluşmada; 66 öğrenci, 66 veli ve 13 proje öğretmeni bilgi paylaşımı yaptı.

İşletme Müdürü Gübeş, Zoom üzerinden yaptığı konuşmada, orman, orman mühendisliği, orman işletmeciliğini tanıtıp, orman faydaları, ormansızlığın insanlığa getireceği tehlikeleri anlattı. Ayrıca erozyon ve sebepleri hakkında bilgilendirmelerde bulunan İsmail Gübeş, orman yangınları ve sonrasında orman işletmelerinin yanan yerleri nasıl tekrardan ormana dönüştürdükleri hakkında bilgi verdi. Gübeş doğaya duyarlı olunmasını söylerken "Atığın katığına zarar vermeden doğaya sahip çıkalım geri dönüşüme destek verelim.

Yanan sadece ağaçlar değil, nice canlı yok oluyor. Belki içinde bulunduğumuz dönemde Covid-19 'un tedavisi ya da ilerde oluşacak oluşabilecek bir çok hastalığın tedavisinin o yanan bitki yada hayvanda olup olmadığını bilemeyiz. Dolayısıyla hiç bir canlı yok olmamalı. Doğaya sahip cıkalım.

Unutmayalım ki: erozyonun yegane sebebi ormansızlaşmaktır. Her ne sebepten olursa olsun Dünya’nın orman varlığını koruyarak toprağımıza sahip çıkalım" dedi.

Proje ile ilgili de bilgi veren Gübeş, açıklamasını şöyle sürdürdü; "Projenin çıkış noktası; günümüz toplumunda insanların mutsuz, huzursuz ve sağlıksız olmasıdır. Bu üç unsurun oluşma nedenine baktığımızda insanın doğadan kopuşu olduğu görülmektedir. İnsanın doğayla bütünleştiği derecede varlığı tamamlanmış olacaktır. Bu proje; çocuğu, dolayısıyla geleceğe ve yaşama katkısı erken yaşta kazanılacak olan doğa sevgisi, çevreyi koruma ve güzelleştirme isteği gönüllülük yetileriyle bütünleşmiş bir karakter olacaktır. Proje, çocukların doğa ile bütünleşmiş bir eğitim görmeleri için örnek çalışmalar gerçekleştirmeyi amaçlamaktadır".


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA