KAN DONDURAN İDDİALAR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KAN DONDURAN İDDİALAR!


 

Umut Aras tarafından öldürüldüğü iddia edilen 3 aylık hamile Ebru Aras’ın 2’nci duruşması öncesi kan donduran iddialarda bulunan anne Necla Öcüm, “Onun en ağır cezayı almasını istiyorum. Hamile olduğunu bile bile öldürdü. Hem kızımın hem de torunumun katili” dedi.

AYŞENUR ÖNAL

 

Iğdır’da üniversite okuyan, 1 çocuğu olan ve 3 aylık hamile olan Ebru Aras (24) iddialara göre, kendisinden boşanmak isteyen eşi Umut Aras (29) tarafından 3 Ocak 2020’de öldürüldü.

Cinayetin ardından tutuklanarak Iğdır B Tipi Cezaevi’ne gönderilen Umut Aras, ilk kez 11 Kasım’da hakim karşısına çıkmıştı. Iğdır 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya Ebru Aras’ın ailesi Mersin Adliyesi’nden SEGBİS yönetimi ile katılmıştı.

Tarafların ifadelerini dinlendiği davada sanık Umut Aras’ın çelişkili ifadeler vermesi dikkat çekerken, Ebru Aras’ın karşı komşusu ise Ebru Aras’ın ‘Kocam beni aldatıyor’ dediğini iddia etti. Umut Aras ise, Ebru Aras’ın kendini vurduğunu daha sonra intihar ettiğini iddia etti. Dava sonunda Umut Aras’ın tutukluluk halinin devamına karar verilirken, duruşma 21 Ocak 2021’e ertelenmişti.

 

AİLEDEN KAN DONDURAN İDDİALAR!

Davaya sayılı günler kala konuşan Ebru Aras’ın ailesi, olayla ilgili büyük iddialarda bulundular. Ebru’nun hamile kalmasının ardından psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kaldığını söyleyen aile, Umut Aras’ın 2 defa da yastık ile boğmaya çalıştığını iddia etti.

Ebru’nun hamile kaldığından beri şiddet gördüğünü söyleyen anne Necla Öcüm, “Umut Aras kızım hamileyken aldığı kiloları hemen versin diye doğumdan sonra yemek vermedi. ‘Kilo aldın bir şey yeme’ diyordu. Yemeden çocuğa nasıl süt verecek? Merhametsiz bu insan” diye konuştu. Doğumdan sonra ablasının zayıflamak için Umut Aras tarafından eve gönderildiğini söyleyen kardeş Bahar Öcüm ise, “İlk doğumundan sonra kiloları vardı ve kilolarına takmıştı ama zaten tanıştıklarında da zayıf değildi. Madem zayıf istiyordu evlenmeselerdi. Ablam doğumdan sonra buraya geldi. Sırf yuvaları bozulmasın da burada zayıflayıp öyle döneyim diye. Kovdu resmen evden, ‘1 sene babanın evine gideceksin, zayıflayacaksın geri geleceksin. Ben seni almaya da gelmiyorum. Havalanın da seni gördüğümde yeniden aşık olmak istiyorum sana’ dedi. 4 yıl evli kaldılar 1 kere bile bu eve gelmedi. Evliliğin devam etmesi için şart koydu. ‘Niye hamile kaldın sen?’ diye sordu” sözlerine yer verdi.

 

“BU ADAM HER ŞEYİ ÇEKTİRDİ KIZIMA”

Ebru Aras ilk çocuğuna 6 aylık hamile iken boşanmak için çabalamaya başladığını kaydeden anne Öcüm, Umut Aras’ın elinde olsaydı çocuğu karnından çıkaracağını vurguladı. Umut Aras’ın Ebru Aras’ı aldattığını ve bu yüzden boşanmak istediğini de iddia eden Anne Öcüm, “Bu adam kızımın en yakın arkadaşına gözünü koymuş. Kızımda arkadaşını oğlunun teyzesi zannediyordu. Belki o kadından başka birini de idare etmiştir. Kızım da orada sahipsiz kaldı. Beni arayıp ‘Anne gelmiyor eve. Bazen 2’de 3’de geliyor’ diye anlatıyordu. Arabada yanına oturmasına izin vermiyormuş. Kötü kadınlar arabanın önüne biner diye konuşuyormuş. Bu devirde kim eşinin yanına binmemiş? Ben kızımın işine karışmak istemedim ama bu olaylar olunca metresi olduğunu söyledim. Bu adam her şeyi çektirdi kızıma.” dedi.

 

“KIZIM ÇAKMAK ÇAKMAYI BİLE BİLMİYORDU”

Fail Umut Aras’ın iddialarına göre Ebru Aras’ın aldığı silahla ilgili konuşan anne Öcüm, “Silah konusunda ise bizim hiçbir bilgimiz yok, silahı daha yeni öğrendik. Kızım çakmak çakmayı bile bilmiyordu. Ama Umut Aras ablama ‘Ben 6 kişi öldürdüm, 7’ncisi sen olursun’ diye tehdit etmiş sürekli. Bu ifadesinde var zaten” dedi. Kızlarının intihara meyilli olmadığını da kaydeden anne Öcüm, ilk duruşmada tanıklık eden ambulans doktorunu Umut Aras’ın ‘Allah’ım beni affet’ diye sayıkladığını belirterek, “Demek ki öldürmüş ki af istiyor” dedi.

 

“1 GÜN BİLE İNDİRİM ALMASINI İSTEMİYORUZ”

2 kere Ebru Aras’ı sabaha kadar dövdüğünü söyleyen anne Öcüm, “Onun en ağır cezayı almasını istiyorum. Hamile olduğunu bile bile öldürdü. Hem kızımın hem de torunumun katili. Ben önce Allah’a sonra adalete güveniyorum. Ona en ağır ceza verilsin, bize çok çektirdi” ifadelerine yer verdi. kardeş Öcüm ise, “Ablama çok eziyet etti, eziyet ede ede de öldürdü. Biz bu adamın en ağır cezayı almasını istiyoruz. Kesinlikle iyi halden, takım elbise giydi diye 1 gün bile indirim almasını istemiyoruz” diye seslendi.

 

BARO DAVALARA MÜDAHİL OLAMIYOR!

Davaya Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi’de müdahil olmak istemişti, bu talep ‘suçtan doğrudan zarar görme’ olmadığı için reddedilmişti. Bu karara karşı çıkan Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Avukat Şirin Güner, yaşanılan cinsiyet kıyımından kendilerinin de doğrudan etkilendiğini ve müdahil olma taleplerinin her dava için olumsuz verilmesinin doğru olmadığını söyledi. Türkiye’de neredeyse her gün 1 kadının öldürüldüğünü dikkat çeken Şirin, her müdahil olmak istedikleri davadan red yediklerini ve bu davalardan doğrudan etkilendiklerini belirtti. Ebru Aras davasına da müdahil olmak için talepte bulunduklarını söyleyen Şirin, “Biz bu olaya da müdahil olmak istedik. Hakim isteğimizi tutanağa bile geçirmek istemedi. Biz ısrar ettik. Red olacaksa bile geçirilmesini istedik” dedi.

 

“BU İNTİHAR DEĞİL, CİNAYET”

Ebru Aras davasında bazı sıkıntılar olduğunu söyleyen Şirin, “Ebru’da boşanma isteğini daha sonra onaylamış. Ama fail ‘Buraya gel daha kolay çözeriz’ demiş. Olayın örgüsünde bir takım sıkıntılar var. Cesedin bulunduğu yer, erkeğin bazı şeyleri hatırlayıp, bazı şeyleri hatırlamaması ya da kadın bugüne kadar hiç ateşli silah kullanmamış, nereden buldu sorulması gerek. Bir takım şüpheler var, yargılanma sonucu ortaya çıkacak biz bir şey diyemiyoruz. Ama burada da kadının öldürülmüş olduğunu düşünüyoruz. Bunun bir intihar olayından ziyade bu suçun mağduru olduğunu düşünüyoruz” sözlerine yer verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA