AKKUYU’DA BASIN SANSÜRLENMEK İSTENDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKKUYU’DA BASIN SANSÜRLENMEK İSTENDİ!


 

Bakan Varank’ın Akkuyu NGS ziyaretinde güvenlik gerekçesi ile saatlerce bir odada tutulan basın emekçileri, bir de uygulanmak istenen sansür ile isyan etti.

AYŞENUR ÖNAL

 

Defalarca kez zemin çatlağı iddiası ile gündeme gelen ve Türkiye’nin her yerinden büyük tepkiler çeken Akkuyu Nükleer Güç Santrali kapılarını açtı.

Ziyareti takip etmek isteyen gazeteciler pandemi tedbirleri çerçevesinde Covid-19 testine tabi tutulurken, güvenlik tedbirlerinin de üst düzeyde tutulduğu gözlendi. Sabah saatlerinde bölgeye davet edilen ancak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile 6 saat sonra sahayı gezebilen gazeteciler, programa uyulmayarak yaşanan gecikme ile ilgili yetkililere tepki gösterdi.

 

BASIN SANSÜRLENMEK İSTENDİ!

Akkuyu NGS yönetimi basına çalışanlarının tepkilerinin ardından, bölgeyi gezmeyi ama fotoğraf çekilmemesi ve görüntü alınmaması teklifinde bulundu. Fotoğraf ve görüntü alınmaması şartını kabul etmeyen gazeteciler, Bakan Varank’ın açıklama yapmasını bekledi.

Bakan Varank inşaatı süren reaktör önünde basına demeç verdi.

Sahadan ve bakandan görüntü alan basın emekçilerine Akkuyu NGS yönetimi bu kez de güvenlik gerekçesi ile sansür uygulamaya çalıştı. Onca saat bir odada beklemenin ardından bir de çektikleri görüntülerin kontrol edilmek istenmesine basın emekçileri isyan etti.

Birçok prosedürden geçen ve özel izinlerle Akkuyu NGS’ye giren basın emekçileri, uygulanmak istenen sansür karşısında sessiz kalmadı. Yönetim fotoğrafları kontrol etmek de ısrarcı olsa da, saatlerce bir odada bekleyen basın çalışanları bu sansüre izin vermedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA