OLMAYACAK DUAYA ’AMİN’ DENMİŞTİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

OLMAYACAK DUAYA ’AMİN’ DENMİŞTİ!


 

Caretta carettaların yuvalama alanı olmasına rağmen MHP’li Anamur Belediyesi tarafından piknik yeri yapılmak istenen sahile dikilen ağaçların son 3 tanesini de deniz dalgaları söktü!

HEDİYE EROĞLU-AYŞENUR ÖNAL

 

MHP’li Anamur Belediyesi geçtiğimiz yıllarda caretta caretta deniz kaplumbağalarının yuvalama bölgesi Karaağaç kumsalını piknik alanına dönüştürmeye çalışmıştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mersin İl Müdürlüğü ve Milli Parklar ve Doğa Koruma Mersin Şube Müdürlüğünün durdurma kararı ve belediyeye, 180 bin 489 TL idari para cezası kesmesine rağmen Anamur Belediyesi’nin hukuk tanımaz tavırla, alana ağaç dikmişti.

Anamur Çevre Platformu yetkilileri göreve çağırarak Anamur Belediyesi’nin bu hukuk tanımazlığının sonlandırılması için çağrı yapmıştı. Platformdan yapılan açıklamada, “Anamur Belediyesi, Karaağaç yuvalama kumsalına döktüğü toprağın üstüne diktiği ağaçlardan, yani piknik alanı yapımından vazgeçmiyor. Ki, geçtiğimiz günlerde, denizin her gün suladığı ve köklerini açığa çıkaracak kadar toprağını aldığı, kurumaya yüz tutan ağaçları budayıp zamklamışlar.

 

YETKİLİ YOK MU?

İki bakanlık tarafından verilen durdurma kararları ile sahanın rehabilite edilmesi için verilen Valilik kararına ve Mersin Çevre ve Doğa Derneği’nin (MERÇED) şikayeti üzerine, konunun Bern Konseyi’nde gündeme alınmasına rağmen belediye, inatla sahadan el çekmiyor. Durdurma kararlarından sonra caretta caretta deniz kaplumbağalarını sözde koruma amaçlı olarak Belediye tarafından dikilen tabelaları ise, doğa ana ‘insanları kandırabilirsiniz ama beni kandıramazsınız’ dercesine ciddiye almamış ve bir kenara fırlatıp atmış.

Yine soralım klasik sorumuzu: Bir yandan Dragon Parkı civarındaki kumsaldan su tahliye etme bahanesiyle sürekli kum alarak kumsalın yapısını bozan, diğer yandan piknik alanı yapmakta ısrarcı olduğu Karaağaç kumsalına dikilen ağaçları zorla yaşatmaya çalışan Anamur Belediyesi’nin doğaya karşı sürdürdüğü saldırgan davranışlarını kim durduracak? O toprağı oradan çektirip sahayı rehabilite edecek ve sahilden kum almasına engel olacak hiç bir yetkili yok mu?” diye tepki verilmişti.

 

SON KALAN 3 AĞAÇ DA SÖKÜLDÜ!

Olayın üzerinden geçen 2 yılda dikilen ağaçların çoğu kururken son kalan 3 ağacı da deniz dalgaları söktü. Son yaşanılan olayla ilgili açıklama yapan Anamur Çevre Platformu, “Anamur Belediyesi tarafından, deniz kaplumbağalarının tescilli yuvalama kumsalı içerisinde kalan Karaağaç bölgesinde yapılmak istenen piknik alanı için parklardan, sokaklardan sökülüp getirilerek dikilen ağaçlardan ayakta kalan son 3 ağacı da deniz yerinden söktü.

 

ÖNEMLİ NOT!

Geçtiğimiz günlerdeki fırtınadan sonra sökülen diğer ağaçları gece vakti kumsaldan alıp götürenlere deriz ki; ‘Ağaçları almaya gelmeden önce lütfen bize haber verin de; taşımanıza yardım edelim. Ama gündüz vakitlerinde gelirseniz iyi olur. Bu soğukta geceleyin zor olur ıslak kütükleri taşımak.’ Önemli not: ‘Bu ağaçlar kumun üzerinde, denize bu kadar yakın bir mesafede yaşayacak olsaydı, doğa ana zaten dikerdi oraya.’”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA