AKKUYU’DAKİ ÇATLAK ENDİŞESİ BÜYÜYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKKUYU’DAKİ ÇATLAK ENDİŞESİ BÜYÜYOR!


 

Yapımı devam ederken defalarca kez zeminde çatlaklar ile gündeme gelen Akkuyu Nükleer Santrali için soru önergesi veren HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, “Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde meydana gelecek herhangi bir kaza veya sızıntı ne kadarlık alanı etkileyecektir?” diye sordu.

Haber Merkezi

 

HDP Mersin Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Fatma Kurtulan Mersin'de yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Santralinin reaktör zemininde meydana gelen çatlağa ilişkin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına soru önergesi verdi.

Kurtulan Soru önergesinde şunlara yer verdi;

“Mersin'in Gülnar ilçesinde yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaatında reaktörü taşıyacak beton zeminde yeniden çatlakların oluştuğuna ve zeminden sızan deniz suyuna dair görüntüler kamuoyuna yansımıştır. Olası bir kazada büyük bir alanı kapsayacak ve bölgede yaşamı yok etmeye varan ciddi tahribatlara sebep olabilecek Akkuyu NGS’de zeminde iki kez çatlak oluşmuş, çatlaklar beton dökülerek kapatılmıştır. Son çatlak iddialarına ilişkin Akkuyu NGS ‘görüntülerin özel bir alanın bir kısmına ait olduğu’ açıklaması yapmışsa da bu açıklama kamuoyunun santrale ilişkin kaygılarını gidermede yetersiz kalmıştır.

 

BU SORULAR YANIT BEKLİYOR

Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaatında reaktörü taşıyacak beton zeminde çatlak oluştuğu iddiaları doğru mudur? Reaktörü taşıyacak beton zeminde şu ana kadar haberlere yansımayanlar da dahil olmak üzere kaç kez çatlak oluşmuştur? Akkuyu Nükleer Güç Santrali reaktörünün oturtulacağı temeldeki çatlak reaktörde hangi etkilere sebep olacaktır? Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde meydana gelecek herhangi bir kaza veya sızıntı ne kadarlık alanı etkileyecektir? Akkuyu Nükleer Güç Santrali sorunsuz çalıştırıldığı takdirde bile ne tür çevresel etkilere sebep olacaktır?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA