BÜYÜKŞEHİR’DEN SÜRGÜNLERE ROTASYON SAVUNMASI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİR’DEN SÜRGÜNLERE ROTASYON SAVUNMASI!


 

Büyükşehir Meclisi’nde muhalefetin sürgün tepkisine Başkan Vahap Seçer’den ‘rotasyon’ savunması geldi!

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 Yılı Ocak Ayı Olağan Toplantısının 2. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı'nda MHP’li Meclis Üyesi Mahmut Tat’ın gündeme taşıdığı sürgün edilen işçiler gerilim yarattı.

Tarsus’ta grev yapan bazı kadın çalışanların küçük çocukları olmasına karşın farklı ilçelere sokakları süpürerek temizlik yalpak üzere görevlendirilmesini sürün olarak tanımlayan Tat, bu olaylar ile meclise ayar verilmeye çalışıldığını savundu.

“Göreve geldiğimizde kadın ve çocuklarla ilgili ‘pozitif ayrımcılık yapmak istiyorum’ dediniz biz de sizse destek verdik” diyen Tat, “Ama 20 senenin üstünde Tarsus’ta bir birimde görev yapan kadınlara, çalıştığı birimle ilgili birim olmadığı halde eline süpürge verilip yapmaya zorlanması sürgündür. Süpürge yaptırılacaksa Tarsus’ta da yaptırılabilirdi. Aklımıza kötü kötü şeyler geliyor. Mecliste ki yaşanan gerilimden sonra işçilere yapılan, bunlar üzerinden şayet bizlere bir ayar verilmek mi düşünülüyor? Bu bizi endişeleniyor işçiler üzerinden mobbing, sürgün uygulayarak mecliste bizlere ayar vermek isteniyorsa bu hiçbir izaha sığmaz ve suç unsuru teşkil eder. Bunu asla kabullenemiyoruz. Küçük çocuk annesi bu kadınların yaşadığı düzen kurduğu kentte verebileceğiniz görevlere hazırlar” dedi.

 

SÜRGÜN DEĞİL ROTASYON SAVUNMASI!

Sürgün iddialarını kabul etmeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise mesleği ya da belediyeye faydalı olacak bir becerisi olmadığı halde binden fazla elemanın işe alınmış olduğunu söyleyerek, bu durumu eleştirdi. “Onun için ‘Çevre Koruma Dairesine bir rotasyon yapalım, insanlar çıksınlar bize yardımcı olsunlar’ dedik. Ama süpürge tutmak, temizlik yapmak onların onurunu incitiyorsa binlerce insan evine ekmek götürmek için süpürge sallıyor bu memlekette. Ama bunu konu ediyorlarsa hukuken istifa ederler, ayrılırlar. Ama Anamur’da Tarsus’ta belediyenin sınırları içinde. Kanun böyle der. Memurlarda aynısın yapamıyoruz ki bence bu yasaların değişmesi lazım. Anamur’da memurun yok oraya tayin ediyorsun, ‘aile bütünlüğü’ diyor geri geliyor. Bir odada iki tane memur oturuyor ikisine vereceğin iş yok, git Anamur’u, Gülnar’ı ihya et. Bu anlayışla bu memleket bir yere gelmez. Bu yasalarda değişiklikler yapılması lazım. Bu memleketin her kuruşu değerli ise benim takip etmem lazım.

 

“SUÇ İŞLİYORSUN” ELEŞTİRİSİ

Bana, ‘Gereksiz onlarca, yüzlerce istihdam ediyorsunuz’ dediğiniz noktada hop derim. Aldığımız elemanların işini, mesleğini, şuanda ne yaptığını birer birer gösteririz. Biz geldik memleket temizlik, ağaçlar gün yüzü gördü. Çevre Koruma Müdürlüğü aktif çalışmaya başladı. ‘suç işliyorsunuz’ dediniz. Çok üzüldüm. Aslında siz o kelime ile suç işliyor, ayrımcılık yapıyorsunuz. Benim böyle bir fikrim yok. Rotasyona tabi tutulanların farklı bir nedenden dolayı mı o görevlendirme alanına gönderildiğini düşünüyorsunuz? Ben çalışanımın kabiliyetine bakarım. Bir proje çizmemiş mühendisler var. Yazık değil mi? Bir çalışanım için vatandaşın cebinden çıkan para 6-7 bin TL. Bu para benim değil. O zihniyetle yaptığımı düşünüyorsanız peki şuanda en kritik görevlerdeki memurlar neden o görevlerde? Hepsi bana mı oy veriyor, benim siyasi görüşümün mensubu mu? Değil. Adaletli olalı” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA