MUHALEFET İHALELERİ SORDU BAŞKAN KÖPÜRDÜ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MUHALEFET İHALELERİ SORDU BAŞKAN KÖPÜRDÜ!


 

Meclis üyelerinin araç alım ihalesine yönelik usulsüzlüklere dair açıklama istemesi ile adeta köpüren Başkan Seçer, “Her aldığım ararı sizinle paylaşamam” diyerek müfettişlerin belediyede olduğunu ancak diğere partilere mensup belediyelerin de denetlenmesi ile hukuka inanabileceğini söyledi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin araç alım ihalesi ile ilgili usulsüzlük iddiaları meclise tayındı. Büyükşehir Belediye Meclisi’ni ocak ayı toplantısının ikinci birleşiminde muhalefet, iddialarla ilgili bilgi sahibi olmak için önerge vermek istedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise önergeyi gündeme almadı ve bilgilendirmeyi kendisi isterse, istediği ölçüde yapacağın söyleyip, konuyla ilgili müfettiş gönderilmesini eleştirdi.

 

“HER ALDIĞIM KARARI SİZİNLE PAYLAŞAMAM”

İhaleler ile ilgili bilgilendirme isteyen muhalefete, “Bize sorulan soruları her alanda yanıtlıyoruz” diyerek yanıt veren Başkan Seçer, bu konunun dilek temennilerde sorulmasını istedi. “Ama yasada, kanunda böyle ben her yaptığım işi, idari kararı meclis üyelerine göndereceğim diye bir zorunluluğum yok, sorulur ise söylerim oda benim öngördüğüm, kamuoyuyla paylaşmada mahsur görmediğim konuları paylaşabilirim. Her aldığım ararı sizinle paylaşamam” yanıtı verdi.

 

MHP’Lİ TAT; “GELİŞMELERİ BASINDAN ÖĞRENİYORUZ”

MHP’li Meclis Üyesi Mahmut Tat ise basın yoluyla ülke gündemine düşen araç alım ihalesi ile ilgili sorulara maruz kaldıklarını ancak bilgi sahibi olmamalarının garip karşılandığını ve gelişmeleri basında izlemek zorunda kalmalarının kendilerini zora soktuğunu söyleyerek, bilgi istedi.

 

MÜFETTİŞLER BELEDİYEDE

Başkan Vahap Seçer ise ihale ile ilgili yapılan haberlere ateş püskürerek, “Araç ihalesi yandaşa verilmiş. Adamda biraz izzeti nefis olur, biraz da zeka kırıntısı olur. Zeka yoksunu adam; bu açık ihale. Şartname ortada, kim daha düşük fiyat verirse onda kalıyor.

Ama bu süre içinde ihaleye fesat karıştırma haberi yapılıyor. Mülkiye müfettişi belediyedeydi sanırım bugün – yarın ayrılacak. Herkes bizi gelip didik edebilir. İhale öyle olmuş, doğrudan temin yapılmış. Ben belediye geldiğimde doğrudan 42 milyon TL doğrudan temin vardı. Hesap vermeyelim demiyoruz.

 

“DİĞER BELEDİYELER DE ARAŞTIRILSIN”

Bana direk sorsaydınız. Gündemde Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik bir algı yönetimi var. Benim alnım açık. Buyursunlar didik didik araştırsınlar. 2 yetmez, 14, 24 müfettiş gelsin.  Yalnız aynı hassasiyeti bizim belediyelerimize değil diğer siyasi partilere mensup belediyelere de göstersinler. O zaman, ‘bu ülkede hukuk, adalet var’ derim. Tek taraflı elimizi ayağımız bağlayın üzerimize salvo… Böyle hukuk devleti olmaz” yanıtı verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA