HALK İÇİN YARDIMA BORÇLANMA ELEŞTİRİSİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HALK İÇİN YARDIMA BORÇLANMA ELEŞTİRİSİ!


 

Pandemi nedeniyle halka daha çok yardım edilmesi ile ilgili meclisteki önergeleri gündeme almayarak, muhalefete borçlanma yetkisi alamaması üzerinden çıkışan Başkan Seçer, “Para vermek konusunda pek bonkör değilsiniz” tepkisi verdi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 Yılı Ocak Ayı Olağan Toplantısının 2. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı'nda pandemi kuralları çerçevesinde yapıldı. Salona HES Kodu okunması ile giriş sağlanırken toplantıya meclis üyeleri, bürokratlar ve gazeteciler dışında misafir veya izleyici alınmadı.

 

MECLİS ÜYELERİNE “GÖREVİNİZ DEĞİL” ÇIKIŞI

Toplantıya; pandemi kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşa katkı olarak neler yapılabileceği ve maddi desteklere ilişkin Cumhur İttifakı’nın önergelerinin Belediye Başkanı Vahap Seçer tarafından gündeme alınmaması damga vurdu.

Başkan Seçer, söz konusu önergelerin idarenin çalışma alanına girdiğini, meclis üyelerinin görevleri arasında olmadığını istenirse bilgilendirme yoluyla bilgi istenebileceğini söyledi.

MHP’li Mahmut Tat ise belediye çalışmaları ile ilgili bilgi edinemediklerini, basından takip edebildiklerini söyleyerek, önergelerinin gündeme alınmamasını eleştirdi.

Seçer, “Mecliste her şeyi görüşme taraftarıyım” diyerek, gizlediği, üzerini örttüğü hiçbir konu olmadığını konunun yöntem tartışması olduğunu savundu. Bunları sorun, bana öneri olarak getirin ama ben meclisi kanunlarla, yönetmeliklere göre yönetmek zorunda olduğunu belirten Seçer, “Yöntemleri kendimiz belirleyemeyiz” dedi. 

 

HALKA DAHA ÇOK YARDIM TALEP EDEN MUHALEFETE “PARA VERMİYORSUNUZ” TEPKİSİ

“Örneğin, bütçeyi etkileyecek bir konuda meclis karar alamaz, ancak talep veya temenni edebilirsiniz” diyen Seçer, muhalefetin pandemi nedeniyle yapılacak yardımların arttırılması talebini alamadığı borçlanma yetkisi üzerinden eleştirdi.

Başkan Seçer, “Pandemi ile ilgili ilave tedbirler olsun diyorsunuz ama meclisin de bir şeyi var. Para vermek konusunda pek bonkör değilsiniz ama para isteme konusunda acayip bonkörsünüz, her yere para dağıtabiliyorsunuz. Ama belediye sıkıntıda olduğu zaman da biraz bizi tek kulağınız ile dinliyor, etkileniyorsunuz başı şeylerden” dedi.

 

“ESNAF İÇİN DAHA ÇOK ŞEY YAPABİLİRİZ”

MHP’li Meclis Üyesi Mahmut Tat ise “Pandemi de her şeyde nakit para vereceğiz diye bir şey yok. Gündemimize alalım ne yapabileceğimizi, alımları konuşalım istedik. Mersin’de faaliyet gösteren esnaflarımızdan malzeme alımları yapılabilir. Çoğu bilbordlar belediyemizce haftalarca kullanılıyor. Bunları esnaflarımızın kullanımına sunabiliriz cüzi ücretler karşılığında. Kamuoyundan bir şey saklıyorsunuz’ demiyoruz ama belediyenin yaptığı ihale ve işlerle ilgili her şey kamuoyunda tartışılıyor. Bizde meclis üyesi olmamız nedeniyle bize de bilgi soruluyor. ‘Haberimiz yok’ dediğimiz de enteresan oluyor.

Ülke gündemine oturan araç kiralamasını soruyorlar ama cevap veremiyorlar. Biz de direk size soruyoruz. Bu önergelerin gündeme alınmasının hiçbir mahsuru yok” dedi.

 

“ESNAFA DESTEK OLUYORUZ”

Başkan Vahap Seçer ise esnaf için ayrıca desteklerde bulunduklarını söyleyerek, “Bilbordler ile ilgili ihale yaptık ve ihaleyi İmar AŞ kazandı. Belediyeye ayrılan bölüm var bu kullanımda ve biz bunu isteyen sivil toplum kuruluşlarının talepleri doğrultusunda da buraları kullanmasına imkan veriyoruz. Halkkart’ların Mersinli esnafta değerlendirilebilmesini sağladık. Refakat desteği sağladık hastalarımıza bunu ilimizdeki otellerle yapıyoruz. Süt dağıtımını 1,5 milyon tona çıkarttık bu ürünler ilimizde elde ediliyor. İstedikleri zaman da bilbordlarımızı kullanabilirler” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA