“GÖZALTILAR DERHAL SERBEST BIRAKILSIN!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“GÖZALTILAR DERHAL SERBEST BIRAKILSIN!”


 

ESP ve Kaldıraç okurlarına yönelik gözaltılara tepki gösteren HDP Mersin İl Örgütü, “Gözaltılar derhal serbest bırakılsın!” çağrısı yaptı.

AYŞENUR ÖNAL

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Örgütü, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Kaldıraç okurlarına yönelik gerçekleştirilen gözaltıları protesto etti. Açıklamada “Gözaltına alınana ESP’li yoldaşlarımız derhal serbest bırakılsın” pankartı açıldı.

 

“DİRENİŞİMİZİ ENGELLEYEMEZLER”

İktidarın HDP’ye ve HDP bileşenlerine yönelik cadı avının devam ettiğini söyleyen HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, “AKP-MHP faşist koalisyonun gelinen noktada önündeki en ciddi muhalefet bariyeri HDP’dir” diyen Turan, “HDP, Kürt özgürlük mücadelesi ve Türkiye sosyalist hareketinin devrimci damarının siyasi alanda realize oluşun adıdır. Çok köklü direnişler geleneğine sahiptir. Ne devletin birbiri ardına saldırıları bu direnişi engelleyebilir ne de haktan hukuktan zerre-i miskal nasiplenmemiş olan adalet kurumu, yargı kurumu bu direnişi engelleyebilir” dedi.

 

“GÖZALTILAR DERHAL SERBET BIRAKILSIN”

Ardından konuşan HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, baskıyı sürekli artıran bir iktidarı gerçeği ile karşı karşıya olduklarını söyleyerek, “Bu iktidarın ayakta kalabilmek yapacağı tek şey toplumsal muhalefetin bütün odaklarını bastırmak ve toplumun direnme kabiliyetini ortadan kaldırmaktır. İktidarın halka verebileceği hiçbir şey kalmamıştır. Ülke ağır bir yoksullukla boğuşuyor. Büyük bir saldırının ortasından geçiyor. İşsizlik, yoksulluk ve sefalet halka kader olarak dayatılıyor. Aynı zamanda iktidar bu salgın ve yoksulluk koşullarında savaş politikalarını devam ettirmekten geri durmuyor. Kürt halkına karşı yürütülen düşmanlık siyaseti, Türkiye halkına baskı, zülüm ve operasyon olarak dönüyor. ESP ve Kaldıraç okurlarına yapılan saldırı tam da bunun göstergesidir. İktidarın HDP ve HDK’ye yönelik saldırıları kendi önündeki engelleri açmaya yönelik girişimlerdir. Yoldaşlarımız bir an önce serbest bırakılsın” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA