YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATINDA ŞAMPİYON MERSİN | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATINDA ŞAMPİYON MERSİN


 

Haber Merkezi

 

Yaş meyve sebze ihracatında Mersin liderliği kimseye kaptırmıyor! Mersin, 2020 yılı ihracat verilerine göre yaş meyve sebze ihracatında bir milyon 184 bin tonla birinci sırada yer aldı. Turunçgil ihracatında geçen yıla göre yüzde 22 artışla ilk sırada yer alan Mersin, yaş sebze ihracatında geçen yıla göre yüzde 24 artışla toplam 653 milyon dolar gelir elde ederek ilk sırada yerini aldı.

Konuya ilişkin Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı yapmış olduğu değerlendirmede, kentin yaş meyve sebze üretiminde her ürün grubunda kaliteli ve temiz üretimi hedeflediklerini, bu kapsamda tarladan sofraya güvenli gıda tedariki konusunda pandemi döneminde olmamıza rağmen denetim çalışmalarını yürüttüklerini bildirdi. Özellikle “Akdeniz Meyve Sineği” ile mücadele konusunda önemli başarı elde ettiklerini ifade eden Abalı, il ve ilçe müdürlükleri personelleri tarafından hasat öncesi denetim, tarla kontrölleri, bitki sağlığı çalışmaları, ithalat ve ihracatta ön izin ve sağlık raporu çalışmalarını aksatmadan gerçekleştirdiklerini ifade ederek Mersin çiftçisinin ve ihracatçısının hafta sonları dahil her zaman hizmetinde olduklarını bildirdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA