“MERSİN’DE MEYDAN VAR MI?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MERSİN’DE MEYDAN VAR MI?”


 

Kent Meydanı Projesi Büyükşehir Belediyesi’ne takılan Başkan Tarhan, sessizliğini ilk kez bozdu: “Mersin’de meydan var mı?”

HEDİYE EROĞLU

 

En büyük hayalinin çok merkezli bir kent oluşturmak olduğunu söyleyen Mezitli Belediye Başkanı CHP’li Neşet Tarhan’ın bu hayali, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Vahap Seçer’in Aralık ayında ilçenin Kent Meydanı Projesi’ni 2021 yatırım programına almaması ile yıkıldı!

Yaklaşık 5 yıldır meydan projesini hayata geçirmeye çalışan ve gerekli hazırlıkları yaparak Atatürk Mahallesi’nde bulunan eski hal bölgesinin tapusunu Büyükşehir’e devreden Tarhan, ancak projenin 2021 yatırım programına alınmaması ile adeta şok oldu.

 

“UNUTTUNUZ” DEDİ NOT GÖNDERDİ

Aralık ayında yapılan meclis toplantısında meydan projesini yatırım programına almaması üzerine Tarhan, Başkan Seçer’e, “Mezitli bağlamında konuşmak istemiyordum bu saatte burada ama yazılı not ulaştırdım ancak arkadaşlar sanırım iletemediler. O nedenle söz aldım. Plan çalışmaları bugünlerde bitecek olan Kent Meydanı Projemiz var. Bu proje Mersin’in prestij projesidir. Önemli olduğu için söylüyorum. Belki unutulmuştur diye söz aldım” hatırlatması yapmıştı.

 

“UNUTMADIK, MEZİTLİ’Yİ SİZİN KADAR DÜŞÜNÜYORUZ”

Ancak Başkan Seçer ise projelerin yatırım programında yer almamasının nedeninin unutulmaları olmadığını söyleyerek, “Unutulması mümkün değil, Mezitli’yi sizlerin düşündüğü kadar elbette Büyükşehir’de, Büyükşehir Belediye Başkanı da düşünecektir. Bizim görev süremiz 2024 yılı Mart ayına kadardır. Bir projeyi gerçekleştirmemiz için stratejik planda ve yatırım programımızda olması gereklidir. Bunlar yıllara saridir. Bunlar unutulmadı, bunlar elbette yapılacak. Önümüzdeki yıl içerisinde hazırlıkları tamlanır. Siz de söylediniz Kent Meydanı Projesi çalışılıyor. Güzel de bir çalışma oldu, tarafınıza da gönderildi, siz de incelediniz. Dolayısıyla size gönderdiğim bir projenin unutulması mümkün değil. Demek ki üzerinde çalışıyoruz. Bu yıl için 2021’e alınmamış olabilir ama 2022, 2023 yılları içerisinde projeksiyona, programa alacağımız projeler olacak” dedi.

 

“MERSİN’DE MEYDAN VAR MI?”

Aradan geçen sürede sessizliğini koruyan Tarhan, gazetemize verdiği demeçle sessizliğini bozdu. Bugün tüm dünya ülkelerinin meydanları ile anıldığını belirterek, “Mersin’de meydan var mı?” sorusunu gündeme getiren Başkan Tarhan, “Mersin’de büyük bir meydana ihtiyaç var. Deprem toplanma alanları bile yok. Meydan yapacağımız alan bizimdi ama projenin hızlı ilerlemesi için tapusunu Büyükşehir’e verdik” dedi.

Mezitli’de nüfus artışının yüzde 5,5 Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu söyleyen Tarhan, “Türkiye’de 2019’da göre 2020’de konut satışının en fazla olduğu ilçe birinci sırada Mezitli, ikinci sırada Bodrum bulunmakta. Mezitli büyüyen bir kent” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA