GERÇEK SORUNLARA, GERÇEK ÇÖZÜM! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GERÇEK SORUNLARA, GERÇEK ÇÖZÜM!


 

Mersin MEM’in faaliyetlere katılan ilk 100 öğretmeni yayınlamasına Eğitim-Sen Mersin Şubesi’nden tepki geldi! Mersin Eğitim Sen Şube Sekreteri Semih Gündoğdu, öğretmenlerin birbirleri ile rekabet etmesine neden olan sistemin acilen kaldırılması istedi.

AYŞENUR ÖNAL

 

Yaklaşık 1 yıldır süren uzaktan eğitime rağmen kendi kaderlerine terk edilen eğitim emekçileri, haklarını istiyor. Materyal desteği yapılmamış olmasına rağmen öğretmenleri motive etmek adı altında Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü’nün faaliyetlere katılan ilk 100 öğretmeni yayınlamasına tepki geldi.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü (MEM) 2020 yılı içinde mahalli ve merkezi eğitim faaliyetlerine en çok katılım sağlayan Mersinli 100 öğretmeni yayınladı. Sosyal medya hesaplarında ilk 100’e giren isimleri paylaşan Mersin MEM, şu mesajı da ekledi; “2020 Yılı içersinde mahalli ve merkezi eğitim faaliyetlerine en çok katılım sağlayan 100 öğretmenimizi tebrik ediyoruz.”

 

ESAS SORUN GÖZ ARDI EDİLİYOR!

Yapılan paylaşıma Eğitim-Sen Mersin Şubesi’nden tepki geldi. Eğitimcileri neredeyse 1 yıldır uzaktan eğitim iler boğuştuklarına dikkat çeken Mersin Eğitim Sen Şube Sekreteri Semih Gündoğdu, yapılan uygulamanın motivasyon için uygun olduğunu ama asıl sorunu da göz ardı ettiğini söyledi. Eğitim Emekçilerinin neredeyse 1 yıldır uzaktan eğitim ile boğuştuğuna değinen Gündoğdu, öğretmenlerin birbirleriyle rekabet etmesini hedefleyen puan sisteminin acilen kaldırılması çağrısı yaptı.

 

“UZAKTAN EĞİTİME MATERYAL DESTEĞİ OLMADI!”

Uzaktan eğitim sürecinde öğretmenlere materyal geliştirme desteği sağlanmadığını söyleyen Gündoğdu, “Özel uzmanlık gerektiren bir iş olan dijital içerik geliştirme konusunda öğretmenlere yönelik hizmet içi eğitim ya da teknik destek verilmemiştir. Uzaktan eğitimde yüz yüze eğitimden farklı olarak her ders için ayrı bir içerik hazırlanması ve planlanması gibi farklı bir ön hazırlık evresi (ders saatinin iki katı kadar) bulunmaktadır. Bu nedenle, uzaktan eğitim yapacak öğretmenlere ek ödeme yapılmasının motivasyonu arttıracağı ve uzaktan eğitim için özendirici olacağı da göz önünde tutulmalıdır” sözlerine yer verdi.

 

“PUANLAMA SİSTEMİNDEN VAZGEÇİLMELİ!”

Ayrıca uzaktan eğitimde uygulanan puan sistemine değinen Gündoğdu, “Öğretmenlerin birbirleriyle rekabet etmesini hedefleyen ve öğretmenlere puan veren sistem acilen kaldırılmalıdır. Uzaktan eğitimde öğrencilerin puanla değerlendirilmesi öğretmenleri uzaktan eğitime erişemeyen ya da yeterince erişemeyen öğrencileri puanla değerlendirmeye zorunlu tutmakta, öğretmenlerin görevlerini gereği gibi yerine getirememesine neden olmakta, görevi gereği puan vermekle hakkaniyete göre davranmak konusunda ikileme sürüklemektedir.

 

“EĞİTİMCİLERİN EKONOMİK KAYIPLARI GİDERİLSİN”

Hayat pahalılığı karşısında satın alma gücü giderek düşen eğitim ve bilim emekçilerinin yıllardır yaşadığı ekonomik kayıplarının giderilmesi için maaşları yaşanan gerçek enflasyon oranında, satın alma gücümüzdeki azalma ve ekonomik büyüme oranları dikkate alınarak artırılmalıdır” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA