YENİ SANAYİ SİTESİ NASIL YAPILACAK? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YENİ SANAYİ SİTESİ NASIL YAPILACAK?


 

Kent merkezinde kalan Mezitli Sanayi Sitesi’nin Davultepe’ye taşınmasının önü acele kamulaştırma kararı ile açılırken, projenin nasıl hayata geçirileceği merak konusu oldu!

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de Mezitli Küçük Sanayi Sitesi Projesi'nin hayata geçirilmesi amacıyla Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma yapılması kararı nihayet çıktı.

Kent merkezinde sıkışan içerisinde yaklaşık 140 dükkan bulunan sanayi sitesinin kaldırılarak Davultepe’ye taşınması kararı sevinç yaratırken kamulaştırma ve yeni sitenin kurulum çalışmalarına dair çalışmalar merak konusu oldu.

 

SANAYİ SİTESİ BAŞKANINDAN TEŞEKKÜR

Mezitli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi aynı zamanda Mezitli Sanayi Sitesi Başkanı Bünyamin Önel, projenin hayata geçmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Başkan Önel, açıklamasında; “Mezitli Sanayi Sitesi Projesinin hayata geçmesinde emeği olan başta sayın Bakanımız Lütfi Elvan olmak üzere; Mersin Valimiz Ali İhsan Su'ya, Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer'e Mezitli Belediye Başkanımız sayın Neşet Tarhan'a belediye başkanlarımıza, milletvekillerimize, siyasi parti il ve ilçe başkanlarına, meclis üyelerine, sivil toplum örgütlerinin başkanlarına teşekkür ediyorum. Mezitli için büyük ihtiyaç olduğuna inandığımız ve bunun için büyük gayret gösterdiğimiz sanayi sitemizin temeli bu yıl içerisinde atılacaktır" dedi.

 

SANAYİ SİTESİ NASIL YAPILACAK?

Hali hazırdaki sanayi sitesinin yarattığı görüntü ve gürültü kirliliğinden büyük rahatsızlık duyan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da, kararı olumlu bulduğunu açıkladı.

Tarhan, “Bu konu bir yıldır gündemde. Şuan mevcut yerinde ki sanayi sitesi artık görsel kirlilik yaratıyor. Çünkü buraya Kent Meydanı yapılacak, kaymakamlık buraya geldi. Yeni yer kapsamlı bir planlama ile seçildi. Valimiz de çözüm için devreye girdi hatta ve hükümette de destek verdi. Kısmen yer değişikliği yapıldı ve hatta alan bir miktar küçültüldü. Ama meclis toplantılarında da ben sürekli bunu söyledim; Benim işim plandır. Benim işim plan bitinceye kadar.

Burayı Büyükşehir Belediyesi’nin kamulaştırması yönünde kararı çıktı. Fakat bu sanayi sitesini kim yapar? Nasıl yapar bu henüz net değil. Bir Sanayi Sitesi Yaptırma Kooperatifi var ki başkanı da MHP’li Meclis Üyesi Bünyamin Önel. Onlar bu işi yürütecek.

Zaten mevcut sanayi sitesinin yeri imar planında ticari alan görülmekte. Yani esnafını tapulu yeri. Şimdi onlara çeşitli yerlerden teklifler geliyor. AVM veya başka şey yapmak isteyenler var. Mevcut Sanayi Sitesi’nde 140’e yakın esnaf var. Bunlar bir müteahhit ile anlaşabilirler. Bu esnaflar daha modern yerlerde hizmet versin, ben başkan olarak plan yaparak bu işin önünü açıyorum ama kim kamulaştırır, nasıl yapar ben onu bilemem. Ama merkezi hükümet düzeyinde soran olursa seçenekleri söyleriz. Veyahut parayı bana verirler ise kamulaştırmayı ben de yapabilirim” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA