ERİK SERALARINA BAHAR ERKEN GELDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ERİK SERALARINA BAHAR ERKEN GELDİ


 

Mersin’in Erdemli ilçesinde serada yetiştirilen turfanda erikler, geçen yıla göre 15 ila 20 gün erken çiçek açtı.

Seralarda adeta gelinlik giyen erik ağaçları, çiçeklere konan arılarla birlikte baharı anımsattı. Üreticiler erken çiçeklenmeyle birlikte çağla eriklerin sofralara yaklaşık 15-20 gün daha erken geleceğini öngörüyor.

Üreticilerden Adem Keskin, havanın ılık gitmesi dolayısıyla erik ağaçlarının geçen yıla göre 15-20 gün daha erken çiçek açtığını belirtti. Keskin, "Yalnız bu her üreticinin serası için böyle değil. Çevremizde bazı erik ağaçları halen çiçek açmadı. O erikler de aynı hava şartına tekabül etti. Ama burada üretici olan kardeşimin, bilhassa yeğenimin bu işte çok büyük bir fonksiyonu vardır. Bu da bir inceliktir. Bu yıl geçen yıla göre 20 gün 25 gün erken hasat yapmayı bekliyoruz. Tabi Allah'tan bir afet zararı olmazsa, şu anda sıkıntısı yok. Gayet güzel gidiyor. İnşallah üreticisine güzel bir hasılat bırakır" dedi.

 

"HAVA ŞARTLARININ BÖYLE OLMASINA SEVİNMEYELİM"

Üretici İhsan Keskin ise, "Bu yıl ağaçlarımızın 15 gün önceden erkenciliği var. Ama bu hava şartlarının böyle olmasına sevinmeyelim. Bu üzülecek bir şey. Ocak ayına nazaran bu hava bizim geleceğimiz için pek parlak değil. Yağmur, kar yağmazsa su olmaz" diye konuştu.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA