YEŞİL ALANI İMARA AÇTIRMADILAR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YEŞİL ALANI İMARA AÇTIRMADILAR!


 

Mezitli’de Adnan Menderes Bulvarı’na sıfır konumdaki 1913 nolu parselin imara açılmak istenmesi meclisi gerdi. CHP’li Mezitli Belediyesi’nin alanın yeşil alan olarak korunması talebi Başkan Gültak ve MHP’li Mehmet Topkara ile Bünyamin Önel’in çekimser oy kullanması ile kabul gördü.

HEDİYE EROĞLU - AYŞENUR ÖNAL

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 Yılı Ocak Ayı Olağan Toplantı Döneminin I. Birleşim Toplantısı, bugün Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

Toplantıda; Mezitli II. Etap (1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planı kapsamında yeşil alan yapılmak istenen 1913 nolu parselin imara açılması talebi tansiyonu yükseltti.

 

“BIRAKIN MEZİTLİ’DEKİ GÜZEL İŞLER DEVMA ETSİN”

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli’de nüfus artışının yüzde 5,5 Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu söyleyerek, “Türkiye’de 2019’da göre 2020’de konut satışının en fazla olduğu ilçe birinci sırada Mezitli, ikinci sırada Bodrum bulunmakta. Bırakalım, Mezitli’deki bu güzel gelişmeleri aynı şekilde devam ettirelim. Belediye meclis toplantılarımızda 7 yıldır tüm kararlarımızı oy birliğiyle aldık. Bu örnek bir uygulamadır.

Mezitli kendi içindeki bir konuya evet derken Büyükşehir’e geldiğinde ‘hayır’ denmesi geçmişte çok sıkıntılar yaratmıştır. Bizim başka bir hassasiyetimiz de şu, 7 yıldır söylüyoruz kesinlikle bir metrekare yeşil alanı imara açmayacağız dedik ve bunu uyguladık. Yeşil alanı imara açarak birilerine kazanç sağlamak istemiyoruz.

Söz konusu 1913 nolu parsel Adnan Menderes Bulvarı’na sıfırdır ve Mezitli’de boş kalan tek yerdir. Bu yeşil alan ile beraber arkasındaki imarlı parsel aynı kişiye ait ve inşaata başlama safhasında. 5-6 milyona satılır, 15 katlı bina olur ona karışmıyoruz ama geçmişte çok hatalar var. Bu parselin Mersin Üniversitesi’nce tez olarak ele alınmasını istiyorum. Bu meclisin bahtsızlığı da bu konunun bugün önümüze gelmesi.

Arka tarafta inşaat yapılacak ama önündeki alan yeşil alan olmalı. Biz tüm risklere katlanmaya hazırız. Belediyemize ekonomik yük getirecek ise biz buna hazırız.

İlgili kişinin vekili sürekli bize gelerek şunu ifade ediyor; ‘Arsa sahibi buranın yeşil alan olmasını istiyor, biz belediye ile ters düşmek istemeyiz, belediye başkanı ile farklı noktada yer almak istemeyiz’ derken, yeşil alanın neye rağmen imara açıldığını anlamak

Büyükşehir nazım imar planı’nda yeşil alan demiş, biz de kendi alt ölçekli planımızda yeşil alan olarak belirlemişiz ama sonra askı sürecinde olanlar olmuş.

Bu meclis bu yeşil alanı imara açar ise üzücü olacaktır. Sokağa çıktığımız zaman bunu hesabını yine bizden sorarlar. Bu karar burada bu şekilde çıkar ise yargı yolu olmak üzere sonuna kadar gideceğim. Bu konu tekrar komisyona gitsin, bu söylediklerim dikkate alınarak değerlendirilsin istiyorum” dedi.

 

“KOMİSYONA TEKRAR GİTSİN” DENİLDİ AMA OLMADI

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de, “Komisyon raporu bu şekliyle reddedildiği takdir de bizim ayrı düştüğümüz konu kalmayacak. Sadece bu konu için iadeye gerek yok. Tabi takdir meclisin. Orada daha açık bir ifade ile daha önce 1/1000’lik planlarda yeşil alan olarak görülen bir alan var. Ki Mezitli Belediye Meclis üyeleri de bu planı kabul etmiş.

Karakolda doğru söyler, mahkemede şaşar misali, ne oy kullandıysak tutarlı olalım, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de onu kullanalım.

Planlarda yeşil alan olan bir alanı son derece de ekonomik kıymeti olan bir alanı imara açıyoruz. Büyükşehir’in onayından geçen 5 .inlik ve Mezitli’nin onayından geçen planda yeşil alan görünüyor. Komisyon görüşmeleri sırasında sayın başkandan belediyesinin görüşünü ayrıca istedik ve orada da aynı yönde ısrarcı olduklarını gördük” dedi.

 

MHP’li Meclis Üyesi Mahmut Tat ise söz konusu alanın imar açılması yönündeki teklifte ısrarcı oldu. Tat, “Arazi ile ilgili 30-40 yıldan bahsediliyor. 40 sene önce yapılan tüm parselin yol terkleri alınarak üzerinde inşaatlar yapılmış. Bu parsel yeşil alan ise mülk devrini neden yapmadılar? İtirazların  değerlendirilmesinde ekim-Kasım meclislerinde bu konu görüşüldü. Komisyon üyelerimizin kararı ile meclise geldi ve hak ediş verildi. Ama tekrar itiraz edildi yeşil alan diye. İmar kanun ve mevzuatlarına baktığımız zaman sahildeki Adnan Medres Bulvarı ile GMK arasında kalan tek işlem görmemiş parsel bu. Düne kadar bu belediyeyi yöneten biz değildik. Kimin yönettiğini biliyoruz” dedi.

Başkan Neşet Tarhan ise tepki gösterdi ve “Buradaki arkadaşlarımın partisi ne olursa olsun yeşil alanın imara açılmasına ele kaldırmayacağına inanıyorum” dedi.

Bunu üzerine Başkan Seçer birleşime 5 dakika verdi.

 

GÜLTAK, TOPKARA VE ÖNEL GEÇİT VERMEDİ

İmara açılarak ticaret artı konut alanı olarak işaretlenmesi istenen alanla ilgili gruplarla yapılan müzakere soncunda yeniden oylama yapıldı. Çiftlik Mahallesi 1913 numaralı parselin park alanı olması için yapılan oylama bazı AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ile MHP’li Meclis Üyeleri Mehmet Topkara ve Bünyamin Önel’ın çekimser kalması ile 33 evet, 23 hayır oyu ile kabul edildi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA